Pretraga

Doznali smo tko je prva ekipa koja se prijavila na Europske sveučilišne igre

A- A+

Od 1. prosinca počele su prijave ekipa za nastup na Europskim sveučilišnim igrama koje će se od 13. do 25. srpnja iduće godine održati u Zagrebu i Rijeci. Samo nekoliko minuta nakon otvaranja prijava, prva momčad koja se prijavila za natjecanje bila je nogometna momčad Sveučilišta u Barceloni!  

Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Prvi krug prijava za Europske sveučilišne igre u Zagrebu i Rijeci traje od 1. prosinca ove godine do 15. siječna 2016. Ako se ne popune kvote, slijedit će drugi, a onda možda i treći krug.

Izdvojeni članak

[FOTO] Europske košarkaške prvakinje iz rektorata u Zagrebu najavile obranu naslova na domaćem terenu

I odmah prvog dana prijava, atraktivna momčad predbilježila je svoj dolazak.

– Svakodnevno se prijavljuju ekipe i sada će to trajati u kontinuitetu. Ali mogu reći da je prijava došla iz Španjolske sa Sveučilišta u Barceloni. Njihova nogometna ekipa bila je prva koja se prijavila, par minuta nakon što su otvorene prijave, rekao nam je jučer Zrinko Čustonja, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Kako smo ga susreli na svečanom prijemu, koji je rektor Damir Boras organizirao za ove godine europskim zlatom okrunjene košarkašice Sveučilišta u Zagrebu, iskoristili smo priliku pitati od kojih se ekipa, uz ove sjajne košarkašice, očekuju medalje na Igrama iduće godine.

Zrinko Čustonja (prvi s desna)/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

Izdvojeni članak

Objavljen kalendar natjecanja ‘Europske univerzijade’ u Hrvatskoj

– Od domaćih ekipa kada se radi o ovako velikom sportskom natjecanju se uvijek očekuje puno. Gotovo od svake naše ekipe koja će nastupiti na Europskim sveučilišnim igrama očekujemo barem veliku borbu za najveća moguća sportska postignuća. Medalja koliko ćemo imati, sad je teško reći, ali znamo da ćemo imati između 800 i 900 naših natjecatelja u svim sportovima.

Mi kao domaćini imamo pravo na dvije ekipe u svakom sportu prema tomu bit ćemo vrlo konkurentni, jer naši sportaši generalno jesu konkurentni pa će biti i na domaćem terenu.
Na prošlim Europskim sveučilišnim igrama osvojili smo 5 medalja, a ovoga puta u Zagrebu i Rijeci to mora biti puno, puno više, obrazložio je Čustonja očekivanja.