Sport

Tijekom jučerašnjeg dana odigrala se osmina finala futsal turnira na Europskim sveučilišnim igrama u Zagrebu i Rijeci. Ono što veseli je da su dva hrvatska predstavnika, odnosno Sveučilište u Zagrebu i VERN prošli među osam. No, negativna okolnost je činjenica da se upravo te dvije ekipe susreću u dvoboju za polufinale. Predstavnici Sveučilišta u Splitu, u tijesnoj su utakmici izgubili od kolega sa Sveučilišta Coimbra rezultatom 2:3. Uvodno dodajmo da odbojkašice i odbojkaši Sveučilišta u Zagrebu, također danas igraju svoje četvrtfinalne dvoboje.

Dvije naše najjače futsal momčadi susreću se u četvrfinalu Europskih sveučilišnih igara
Iz arhive portala srednja.hr/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

U četvrtfinalu futsal turnira u muškoj konkurencija na Europskim sveučilišnim igrama, večeras u osam sati će se susresti Sveučilište u Zagrebu i VERN.  

Hrvatska i Portugal po dva predstavnika među osam najboljih

Obje su ekipe bile uvjerljive u jučerašnjim susretima osmine finala. VERN je s 3-0 svladao izraelski Ben gurion university of the Negev.

Igrači Sveučilišta u Zagrebu, koji su i državni prvaci, obračunali su se s češkim Tehničkim sveučilištem u Ostravi te pobijedili 7-2.

Nažalost, Splićani nisu uspjeli proći među osam. Kobno je bilo portugalsko Sveučilište iz Coimbre, odnosno grada koji će biti sljedeći domaćin Europskih sveučilišnih igara. S 3-2 svaladali su poletnu momčad Sveučilišta u Splitu i zaradili ulaznicu za četvrtfinale.

Kao zanimljiv fakt izdvojimo da je među osam prošlo i Sveučilište u Mostaru, koje je šokiralo domaće Sveučilište u Zagrebu već u prvom kolu natjecanja, uvjerljivom pobjedom 8-4. Od 'komšija' je dalje prošlo i Sveučilište u Beogradu, a uz Hrvatsku, dva predstavnika među osam ima i Portugal. Uz Coimbru tu je i Sveučilište Minho.

Futsal igračice Sveučilišta u Zagrebu također u četvrtfinalu
Predstavnice Sveučilišta u Zagrebu danas će u Sutinskim vrelima u 18 sati igrati četvrtfinale futsal turnira. Ogledat će se s predstavnicama francuskog Sveučilišta Minho!

Odbojkaši i odbojkašice Sveučilišta u Zagrebu se bore za polufinale

Jedan od ključnih igrača odbojkaške momčadi Sveučilišta u Zagrebu Marino Marelić nas je u neformalnom razgovoru uoči turnira obavijestio da su načeti brojnim ozljedama i izostancima radi reprezentativnih obveza te da radi toga može izostati borba za najviše pozicije.

No, unatoč takvim okolnostima, Zagrepčani su uspjeli biti prvi u skupini te tako ući u četvrtzavršnicu u kojoj se danas ogledaju s odbojkašima Sveučilišta u Nišu.

S druge strane, isti su rezultat postigle i njihove kolegice, odbojkašice Sveučilišta u Zagrebu. One su bile prve u svojoj skupini te će se na putu do medalje, danas susresti sa studenticama sa švicarskog Sveučilišta Lausanne.

Vijestima s Europskih sveučilišnih igara dodajmo da danas počinje i zanimljivo natjecanje u sportskom penjanju, a studenti s fizičkim teškoćma će se natjecati u stolnom tenisu i plivanju.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.