Pretraga

[FOTO] U triler završnici đakovačke rukometašice postale i treći put u nizu državne prvakinje

A- A+

Rukometašice Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Đakova po treći su put u nizu postale srednjoškolskim državnim prvakinjama pobjedom nad konkurenticama iz Prve riječke hrvatske gimnazije. U dvoboju finala, koji se odigrao u dvorani Veli Jože u Poreču, nakon regularnih 30-minuta rezultat je bio 13:13 pa se pristupilo izvođenju sedmeraca. U šestoj izlučnoj seriji, Riječanke su promašile penal, dok su Đakovčanke pogodile i tako se ponovno okitile zlatom.

Najneizvjesniji finalni susret na završnici Državnog prvenstva u momčadskim sportovima u Poreču, odigrao se između rukometašica Gimnazije A. G. Matoša iz Đakova te konkurentica iz Prve riječke hrvatske gimnazije. Utakmica je obilovala nervozom, isključenjima, a rezultatski se gotovo cijeli susret igralo ‘gol za gol’.

Izdvojeni članak

[VIDEO+FOTO] Veličanstven light show obilježio otvaranje Državnog prvenstva

Đakovčanke koncentriranije u raspucavanju

Tako je poslije dva poluvremena završilo s najpoštenijim mogućim ishodom – 13:13. Pravila nalažu da se u takvim situacijama, izvodi po pet sedmeraca.

Koliko je ujednačen odnos snaga bio između dviju najboljih srednjoškolskih ekipa u državi, svjedoči podatak da je i taj segment utakmice završio s neriješenih 4:4, tako da se drama morala nastaviti.

Svaka od ekipa odabrala je svoje najkoncentriranije članice za raspucavanje. Sonja Erceg iz Đakova realizirala je svoj penal, dok je sjajna reprezentativka hrvatske u kadetskom uzrastu Antonela Kalčić promašila sedmerac za Riječanke i tako krunu ponovno gurnula u ruke učenicama Gimnazije A.G. Matoš. Još u suzama, slomljena nakon promašaja, ipak je smogla nešto snage za kratku izjavu.

Izdvojeni članak

Na Svjetskom srednjoškolskom rukometnom prvenstvu Đakovčanke devete

– Bilo je veoma napeto do samog kraja, odlučili su penali i nažalost u tom okršaju nismo uspjele pobijediti.

Ipak, zadovoljna sam drugim mjestom jer smo mi prije početka završnice bili ekipa od koje se ništa nije očekivalo.

Štoviše, podcijenjene smo jer nismo bile uigrane, ali vjerujem da su ostale ekipe shvatile da smo opasan konkurent i da svakoga možemo pobijediti, rekla nam je Antonela Kalčić, inače uz školsku reprezentaciju članica riječkog Zameta te već godinu i pol kadetske reprezentacije Hrvatske.

Izdvojeni članak

Top sportašica: Đakovačka maturantica jedna je od najboljih rukometašica na Svjetskom školskom prvenstvu, a nada se pozivu za reprezentaciju

Iscrpljene Đakovčanke nisu na kraju popustile

Dakako potpuno drukčije raspoloženje bilo je u suparničkom taboru, gdje su uz ‘Inati se Slavonijo’, djevojke iz Đakova uzvikivale i ‘idemo na svjetsko’.

Jedna od ponajboljih akterica iz ove ekipe, prepričala nam je čitav zgusnuti raspored koje su imale posljednjih dana, uoči nastupa na završnici Državnog prvenstva u Poreču.

– Krenuli smo malo slabije u utakmicu, jer je umor učinio svoje. U subotu smo igrale za klub jako važan susret, gdje smo na kraju pobjedom osvojile Drugu hrvatsku ligu, a nedjelju smo potrošile na put prema Poreču. Zatim smo u ponedjeljak odigrale još dvije utakmice s dvije odlične ekipe, koje smo dobile. I još danas polufinalni dvoboj…

Skupile smo snage, skupile smo glave, rekle smo si idemo se baciti na glavu pa što bude, računajući da pobjedom u toj utakmici imamo osiguranu medalju. Na kraju u finalu sučelile smo se s odličnim Riječankama, a na kraju je presudila sreća koja je bila na našoj strani, rekla nam je Ivana Zirn, članica pobjedničkog sastava, a također i ŽRK Đakovo, koja je na kraju pohvalila sve konkurentske ekipe iz završnice Državnog prvenstva.

Pogledajte i ostale zanimljivosti sa završnice Državnog prvenstva u Poreču na sljedećim linkovima:

http://srednja.hr/Sport/Sport/VIDEOFOTO-Velicanstven-light-show-obiljezio-otvaranje-Drzavnog-prvenstva#ad-image-0

http://srednja.hr/Sport/Sport/Uzivo-iz-Poreca-Kosarkasice-Sportske-gimnazije-u-dvije-utakmice-napravile-razliku-od-92-poena

http://srednja.hr/Sport/Sport/Ovo-su-svi-pobjednici-Drzavnog-prvenstva-u-Porecu