Pretraga

Fantastičan uspjeh: Mlada reprezenacija Srbije nogometni prvak svijeta!

A- A+

Reprezentacija Srbije do 20 godina, postala je svjetskim nogometnim prvakom. Da stvar bude bolja, u finalu koje se igralo u Aucklandu su svladali mlade nade velikog Brazila rezultatom 2-1. Regularnih 90 minuta završilo je 1-1 pa se išlo u produžetke u kojima je odlučujući gol postigao Nemanja Maksimović i to u 118 minuti susreta.

Screenshot: YouTube

‘Orlići’ kako im tepaju mediji u Srbiji su postali nogometni vladari planeta! U finalu svjetskog prvenstva koje se igralo na Novom Zelandu srbijanski tim je u produžecima pobijedio veliki Brazil rezultatom 2-1.

Izdvojeni članak

Devet Hrvata među najtalentiranijih 50 nogometaša slavenskog svijeta

Već je ‘herojem nacije’ u Srbiji proglašen Nemanja Maksimović, koji je zabio pobjednički gol u 118. minuti susreta.

No nije na početku prvenstva sve tako bajno izgledalo. U prvom kolu grupne faze, mladi su nogometaši Srbije odmah zbilježili poraz od vršnjaka iz Urugvaja. No uspjeli su se brzo pribrati te već u drugom kolu rezultatom 2-0 pobijediti Mali, odnosno reprezentaciju koja je kasnije ‘ulovila’ polufinale.

Zatim su istim rezultatom svladali Meksikance te se plasirali u osminu finala. S minimalnih 1-0 prošli su Kolumbiju, a onda od četvrtfinala počinje prava drama.

Tek na penale nogometaši Srbije prolaze SAD te slijedi ponovni obračun s Malijem. Ovoga puta na terenu je potpuno drugačija utakmica te regularni dio završava rezultatom 1-1. Ivan Šaponjić postiže jedini gol u produžecima te tako svojoj selekciji donosi veliko finale s Brazilom u Aucklandu.

Kao što smo već spomenuli i tu je treću utakmicu u nizu, Srbija je morala rješavati nakon regularnih 90 minuta i po treći puta je uspjela.

Pogledajte dirljivi trenutak koji je raznježio medije te ljubitelje nogometa diljem svijeta, gdje nakon sučeva zvižduka srbijanski igrač Vukašin Jovanović zahvaljuje Bogu na grandioznom uspjehu uz potoke suza.

Ispod tog video isječka, pogledajte i najzanimljivije trenutke finala.