Sport

Jučer je na UniSport Finalsima u Poreču, završnici akademskih sportskih prvenstava odigran prvi dio turnira u odbojci na pijesku. Odbojkaši i odbojkašice Sveučilišta u Zagrebu izborili su finala u obje konkurencije.

Branitelji naslova, odbojkaši Sveučilišta u Zagrebu, uvjerljivo su ušli u turnir. S Filipom Silićem, studentom Filozofskog fakulteta i Ivanom Đorđevićem, studentom Grafičkog fakulteta, inače rivalima u seniorskoj konkurenciji, porazgovarali smo nakon uvjerljive pobjede nad odbojkašima VERN-a.

- S Đoletom inače ne igram, igram s jednim drugim dečkom, ali smo nas dvojica prošlogodišnji prvaci, tako da smo ove godine imali direktan plasman na turnir. I ove smo godine prvi nositelji i nadamo se dobrom rezultatu. Prvo kolo protiv VERN-a dobili smo 2:0. Sljedeću utakmicu igramo protiv drugih nositelja, Nikše Dell'Orca i Marka Šimca iz Splita, koji su jako dobri. Oni su nam najveći rivali, rekao nam je Filip.

Filip je sa svojim partnerom državni prvak u seniorskoj konkurenciji. Dvoboj sa Splićanima bio je posebno zanimljiv jer Zagrepčanin Đorđević i Splićanin  Dell'Orco inače nastupaju zajedno i državni su viceprvaci.

- Dečki su jako dobri. Bit će to super tekma. Veselim se, najavio je susret Đorđević.

U Stvarno zanimljivoj utakmici, Splićani su Siliću i Đorđeviću uspjeli uzeti set, ali su ipak izgubili, tako da će za finale morati pobijediti Vukovarce. Polufinale, osim Zagrepčana, izborili su i odbojkaši riječkog Sveučilišta.

Sveučilište u Zagrebu finaliste ima i u ženskoj konkurenciji, gdje će se za finale boriti s boljima iz meča Sveučilišta Sjever i Sveučilišta Osijek. Polufinale su izborile i Riječanke, koje će protivnika dobiti u dvoboju odbojkašica Sveučilišta iz Splita i Pule.


Ostali članci iz Poreča:

Sportski grad razočarao: Splićanima tek dva finala na državnoj sveučilišnoj završnici

Vatrenim spektaklom studenti zagrijani za UniSport Finala

Ovo je bez konkurencije najveselija ekipa na držanim sveučilišnim finalima

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.