Pretraga

Hrvatska nogometna U-17 reprezentacija danas otvara Euro na domaćem terenu

A- A+

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina, danas će igrati svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu, koje se od 3. do 19. svibnja održava u Lijepoj našoj. Prva prepreka koja će izabranicima Darija Bašića stajati na putu k tituli najbolje kadetske reprezentacije Starog kontinenta je Italija.  

foto: HNS

S njima Hrvatska danas u 17 i 40 igra u Rijeci, a oni koji neće pohoditi Rujevicu, mogu utakmicu pratiti na Eurosportu te Hrvatskoj nogometnoj televiziji. Inače U-17 reprezentaciju Hrvatske, nije mazio ždrijeb pa je tako upala u ‘skupinu smrti’ u kojoj će joj uz Talijane, protivnici biti Španjolci i Turci. 

Izdvojeni članak

Bivši Miočanin dobio ulogu ambasadora nogometnog Eura za igrače do 17 godina


Testiranje ABBA sustava izvođenja 11-eraca na Euru U-17

Na Euru koje se od danas do 19. svibnja održava u Hrvatskoj, UEFA će testirati sustav ABBA, kod izvođenja jedanaesteraca. Naime, prema ovom sustavu jedanaesterci će se izvoditi po sustavu “ABBA”. Prvi jedanaesterac izvodit će igrač iz ekipe A, potom će iduća dva izvoditi igrači iz ekipe B, pa iduća dva opet iz ekipe A i tako sve dok obje ekipe ne izvedu po pet udaraca. (AB-BA-AB-BA-AB). Istim načinom će se nastaviti i ukoliko nakon prvih pet serija neće biti pobjednika. Tome se pribjeglo radi toga što su statistike pokazale da momčad koja prva puca u raspucavanju ima 60 posto šansi za pobjedu.

Sljedeći dvoboj igra se protiv Turske 6. svibnja u 13. i 15, također na Rujevici, dok je zadnji duel protiv mini Furije, na rasporedu 9. svibnja u 12 sati u Kostreni. 

Što se tiče medijske popraćenosti utakmica Hrvatske U-17 reprezentacije i duel s Turskom će prenositi Eurosport i Hrvatska nogometna televizija, dok će duel sa Španjolcima, prenositi isključivo potonja televizija.

Boje mini Vatrenih će na Euru braniti sljedećih 18 igrača:

Dominik Kotarski (Dinamo Zagreb)

Tin Hrvoj (Dinamo Zagreb)

David Čolina (Dinamo Zagreb) 

Ivan Nekić (Rijeka)

Stipe Radić (Hajduk)

Mario Vušković (Hajduk)

Antonio Marin (Dinamo Zagreb) 

Marko Hanuljak (Hypo Limač Osijek)

Michele Šego (Hajduk) 

Bartol Franjić (Dinamo Zagreb)

Tomislav Krizmanić (Dinamo Zagreb)

Vice Baždarić (Hajduk)

Juraj Ljubić (Dinamo Zagreb)

Josip Mitrović (Rijeka)

Jurica Pršir (Dinamo Zagreb)

Leon Kreković (Hajduk) 

Roko Baturina (Split)

Filip Hlevnjak (Slaven Belupo)

Igrač reprezentacije Hrvatske od kojeg se najviše očekuje je lijevi bočni branič Dinama David Čolina. Osim što je najiskusniji član postave, ima i iznimnu tehničku vještinu, koju nadopunjava pokretljivošću, dobrim ubačajima i moćnim udarcem.