Pretraga

Iz Cibalije u Atletico Madrid: Golobradi (17) Slavonac potpisao za španjolskog prvaka

A- A+

Luka Mauer bio je veznjak vinkovačke Cibalije do unatrag par dana, kada je prešao u redove aktualnog španjolskog prvaka Atletico Madrida, gdje već igra jedna od najvećih hrvatskih zvijezda Marijo Mandžukić. Ovaj 17-godišnjak, prvo će biti šest mjeseci na posudbi, a nakon toga klub može u cijelosti otkupiti njegov ugovor. Neke detalje o dosadašnjem dijelu karijere, najvećim uspjesima, otkrio nam je sam Luka.

Foto: Privatna arhiva

Talentirani veznjak Luka Mauer zamijenio je dres vinkovačke Cibalije onime španjolskog velikana Atletico Madrida. Prvih šest mjeseci će biti na posudbi, a nakon toga klub može otkupiti njegov ugovor. Ovaj 17-godišnjak nije siguran kako je i kada zapeo za oko skautima aktualnog prvaka Španjolske, ali otkriva nam da je njegova fizička sprema istaknuta kao najveća igračka vrlina od strane čelnika, koji su ga doveli.

Izdvojeni članak

Napadač Zadra Stipe Perica (18) potpisao za Chelsea!

Škola će za sada biti na čekanju

Inače sada već bivši učenik Poljoprivredno šumarske škole u Vinkovcima, prolazio je vrlo dobrim uspjehom, ali neko vrijeme će prekinuti obrazovanje.

– Za sada neću ići u školu prvo polugodište, a nakon toga ako ostanem ići ću u školu u Madridu, a ako ne nastavljam se školovat u Vinkovcima.

Prošlu je sezonu Luka zablistao te bio jedan od predvodnika kadetske momčadi Cibalije, koja je u svome uzrastu stigla do finala hrvatskog kupa i tamo pokleknula na penale od Dinama. Upravo taj rezultat 17-godišnjak vidi svojim najvećim uspjehom u dosadašnjem dijelu karijere.

Foto: Privatna arhiva

Izdvojeni članak

Hrvatski srednjoškolac potpisao za Barcelonu

Očekivanja su mi zaigrati za prvu momčad Atletica

Naravno bogat je kadar u ekipi koja je dogurala do finala Lige prvaka prošle godine te ostavila Barcelonu i Real Madrid iza sebe u Primeri. Stoga će Luka isprva trenirati s podmlatkom.

– Moja očekivanja su da potpišem profesionalni ugovor i zaigram za prvu momčad Atletica. Trenutno treniram s juniorskom momčadi, a nadam se u bliskoj budućnosti i s prvom, ambicije iskazuje Mauer. 

Njegova pozicija u Cibaliji je bila zadnji vezni no u Atleticu ga trener stavlja na desnog veznog. Bit će ovo svakako veliki izazov ovom mladiću, obzirom da je bez ikoga svog otišao u daleki Madrid. No i to bi se moglo promijeniti.

– Za sada sam sam u Madridu, a ako potpišem profesionalni ugovor, doselit će se i moja obitelj, naglasio je Mauer.