Pretraga

Kapsch Pula postala 13. prvakom najpopularnije fakultetske futsal lige u državi

A- A+

Ekipa Kapsch Pule zasluženo je postala 13. pobjednikom Malonogometne lige FER-a. U finalnom dvoboju svladali su ekipu Torcide 3-2, s tim da su vodili i 3-0. No i tijekom cijelog prvenstva bili su nedodirljivi te su tek jednim porazom okrznuti u natjecanju. Svoje dojmove s finala rekla su nam dva člana Kapsch Pule odnosno vratar Antonio Vuk te najbolji igrač Lige Josip Grubeša.

Izvor fotografije: Facebook/ autorica: Anita Klasnić

Trinaesto izdanje Malonogometne lige FER-a pokazalo se sretnim za ekipu Kapsch Pula. Naime oni su u finalu bili bolji rezultatom 3-2 od Torcide, a u tijeku cjelokupnog natjecanja zabilježili su tek jedan poraz.

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Zbog ljubavi KIF-ovci prvi puta u povijesti ‘pali’ bez borbe


Iz sedmog pokušaja stigli do titule

Zanimalo nas je i zašto se pobjednička ekipa zove Kapsch Pula pa nam je Antonio pojasnio. – To je radi toga što su osnivači ove ekipe, kada je ona nastajala prije 7 godina, bili svi iz Pule, a dodatak Kapsch je ime sponzora ove ekipe koji je odlučio stati iza nas i podržati ovu ekipu. Mislim da smo mu na najbolji način to vratili i vjerujem da ćemo nastaviti suradnju, naglasio je Vuk.

Najviše tri igrača mogu biti pojedinci s drugih fakulteta

Od sada već davne 2003. Fakultet elektrotehnike i računarstva ima svoju futsal ligu, čija je popularnost u međuvremenu toliko narasla da u posljednja četiri izdanja ima i službenog pokrovitelja. No svi igrači koji tamo nastupaju nisu studenti FER-a.

– Uvjet nije taj. Naprimjer ja nisam s FER-a, ali uvjeti su da si student ili da si završio jedan od fakulteta i to da u ekipi ne smije biti više od trojice igrača koji su na nekom drugom fakultetu osim FER-a. Znači većinu ekipe čine sadašnji ili bivši studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, ali pojačani najviše trojicom s nekog drugog fakulteta. Iznimke su ekipe FKIT-a i PRAVA kojima je izglasana dozvola igranja ove lige, pojasnio nam je koncept Antonio Vuk, golman pobjedničke ekipe.

Kad smo kod formata natjecanja, treba reći da je ove godine sudjelovalo 17 ekipa, koje su bile podijeljene u dvije skupine, gdje igra svatko sa svakim. Nakon toga se formira liga za prvaka i liga za ostanak. I onda se susreću ekipe koje se nisu ogledale u prvom dijelu natjecanja. Prve dvije iz lige za prvaka idu izravno u polufinale, a za ostala dva mjesta se bore ostalih šest momčadi, kao i dvije najbolje iz lige za ostanak.

Izdvojeni članak

[FOTO] Ekonomija nakon drame penala postala sveučilišni futsal prvak u Zagrebu

‘Tokom cijele Lige smo bili pravi’

U tom dugotrajnom procesu početnih skupina pa zatim razigravanja, Kapsch Pula je pokazivala najviše.

– Mi smo tokom cijele lige bili pravi, dominirali smo i većinom bili prvi na tablici. Jedino smo poraženi bili od ekipe FKIT Tigrova, rezultatom 1-0, u utakmici u kojoj smo se napromašivali i lopta nam jednostavno nije htjela ući u gol.

Tu smo utakmicu iskoristili jer smo iz nje izvukli pouke, naljutili se i kasnije osvojili ligu, prisjeća se Antonio.

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] FER i Šumarstvo najuvjerljiviji na startu sezone

Josip Grubeša službeno najbolji, ali skromno titulu istaknutog u momčadi prepustio kapetanu

Iako je rezultat u finalnom ogledu Kapsch Pule i Torcide bio 3-2, suvereno su utakmicu vodili Puležani i pridruženi članovi.

– Finalna utakmica je bila sjajna, igrali smo protiv ekipe Torcide, jako neugodnog protivnika, na kraju smo pobijedili rezultatom 3-2 i potpuno zasluženo uzeli taj toliko željeni trofej. Prava bitka se odvijala u toj finalnoj utakmici, šansi je bilo sa obje strane, ali na kraju je moja ekipa uspjela svoje prilike ranije iskoristiti, povesti s 3-0 i mirnije čekati kraj utakmice.

Pred kraj je protivnik iskoristio naše malo opuštanje i umor, zabio nam dva pogotka, ali više od toga mu nismo dopustili. Moram napomenuti kako smo finalnu utakmicu igrali sa samo šest igrača u rotaciji tokom utakmice, jer su se dvojica povrijedila, a dvojica su na putu izvan Hrvatske, tako da svaka čast mojim suigračima, lavovski smo ginuli svi zajedno na terenu, njih šestorica i ja na golu i uspjeli smo stići do titule, sve nam je podrobno opisao Antonio.

Najboljim igračem Lige proglašen je Josip Grubeša iz pobjedničke momčadi, ali je on kao istaknutog pojedinca, skromno naveo nekog drugog.

– Istaknuo bih posebno našeg kapetana Deana Medena. Iako nije zabio gol bodrio je cijelo vrijeme ekipu, uvijek nas motivira da damo sve od sebe i tako gura cijelu ekipu naprijed, rekao nam je Grubeša.

Kapsch Puli su pripali pehar, medalje, a nestrpljivo čekaju na gajbe piva koje su također dio nagrade.

– Ožujsko je glavni sponzor ove sjajne lige pa nam gajbe ovog piva trebaju uskoro stići i s nestrpljenjem ih očekujemo, da se zasluženo uz nekoliko gajbi piva opustimo i zabavimo… Mada smo mi to već napravili, ali ponovit ćemo, nije nam problem, kroz smijeh je zaključio Antonio Vuk.