Pretraga

Mladi Šibenčani dirljivim porukama i cvijećem obilježili rođendan svog najvećeg sugrađanina

A- A+

Nekolicina članova Kluba Šibenčana koji okuplja mlade iz ovog grada u Zagrebu, poklonili su se na grobu najvećeg hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića, ujedno i čovjeka koji je učinio da mnogi Amerikanci koji ne znaju ništa o Hrvatskoj bez problema izgovore – Šibenik. Da je živ, Dražen bi danas slavio svoj 51. rođendan.

Screenshot: Facebook

Povodom obilježavanja 51. rođendana nikada preželjanog hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića, članovi Kluba Šibenčana položili prisjetili su se velikana svoga grada te položili ružu na njegov grob na Mirogoju.

Izdvojeni članak

Klub Šibenčana se dirljivo oprostio od barba Arsena: Pročitajte kako je velikan grdio svoju dicu

– Ovo je jedan simboličan način na koji ga slavimo i na koji ćemo ga uvik slaviti. Neke druge datume bi voljeli zaboraviti, a na ovaj se uvik iznova zahvalimo što je takav dojam stvorija o Šibeniku i dao mu veličinu, koju i da se desetljećima trudimo narušiti, ne bi uspjeli. Znamo i koliko je Draženu značija Klub pa i zbog njega te mnogih drugih s takvim stavom i osjećajima, iz dana u dan se trudimo da naš prostor bude bastion zajebancije, druženja i općenito šibenčanstva u Zagrebu za sve one kojima fali dom, ali i za sve one koji makar na par sati žele biti Šibenčani.

Zbog Dražena i rijetkih takvoga kova nemamo pravo ne truditi se, a ova ruža znači samo da Dražen, pa makar tako najpatetičnije rečeno, živi u nama i s nama. Ne samo danas, nego svaki dan, rekao nam je Lovro Štrbinić, predsjednik studenata Kluba Šibenčana u koji je zbilja Dražen rado zalazio dok je igrao za Cibonu, a u kojem je između ostaloga počeo svoju romansu s hrvatskom pjevačicom i voditeljicom Sanjom Doležal. 

Stihovi iz Kluba Šibenčana/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

Inspirirani predsjednik Kluba Šibenčana izlaganje o Draženu zaključio je riječima:

‘Ne slavimo mi samo njegove trice i polaganja, nego način na koji se odnosio prema drugima, prema Šibeniku i u konačnici prema životu.’