Pretraga

Mladi francuski nogometaši na penale osvojili Svjetsko prvenstvo

A- A+

Francuska nogometna reprezentacija osvojila je Svjetsko prvenstvo za nogometaše do 20 godina, koje se igralo u Turskoj. Do titule su stigli boljim izvođenjem jedanaesteraca u finalu protiv Urugvaja, nakon što je regularni dio, pa produžeci završio bez pogodaka. Ključnu ulogu u lutriji penala odigrao je francuski vratar Alphonse Areola, koji je obranio dva kaznena udarca, dok urugvajski nije uspio zaustaviti niti jedan, pa je konačan rezultat bio 4:1. Broncu je osvojila Gana, koja je u dvoboju za treće mjesto svladala Irak.

Foto: www.fifa.com

Francuska je osvojila titulu svjetskog prvaka na netom održanom nogometnom prvenstvu u Turskoj, za igrače do 20 godina. Do pobjede u finalu protiv Urugvaja stigli su boljim izvođenjem penala. Tu je se junakom pokazao francuski vratar, inače član PSG-a Alphonse Areola, koji je zaustavio dva udarca protivnicima, dok su njegovi suigrači pogodili sve jedanaesterce, pa je završilo 4:1. Broncom se ovjenčala Gana, koja je s 3:0 u utakmici za treće mjesto pobijedila Irak.

Izdvojeni članak

Kadetska reprezentacija na Euru, U-20 saznala protivnike na Svjetskom prvenstvu

Francuzi u prvom finalu do titule, Urugvajci drugi put srebrni

Mlada francuska izabrana vrsta, na prošlom U-20 svjetskom prvenstvu, koje se održalo 2011. godine u Kolumbiji zauzela je četvrto mjesto, dok su Urugvajci ispali u skupini.

Ovogodišnje finale, Francuzima je bilo prvo u ovom igračkom uzrastu, te su se odmah okitili zlatom, dok je Urugvajcima ovo već drugo finale, no i drugi put su zapeli na posljednjoj stepenici.

Izdvojeni članak

Sinovi slavnih očeva drmaju kadetskom reprezentacijom

Osmina finala Hrvatske veliko razočarenje

Podsjetimo, finalist prvenstva Urugvaj igrao je u skupini s Hrvatskom od koje je izgubio 1:0 golom Rebića te tako ostao drugoplasirani u skupini iza nas. Međutim, Hrvatska je kao veliki favorit u osmini finala protiv Čilea posustala u završnici te golovima u 81. i 85. minuti ispraćena kući.

Ono što je žalosno u cijeloj priči, je činjenica da hrvatski nogometni biseri, poput Kovačića, Halilovića, Jedvaja ili Radoševića, nisu zaigrali na ovom prvenstvu. Propisi koje uspostavlja FIFA, ne obvezuju klubove da puste svoje igrače na natjecanja ovog uzrasta, ukoliko to ne žele, pa tako Inter nije popustio u slučaju Kovačića, s objašnjenjem da se tako mlad igrač mora integrirati u momčad, pa ne smije propuštati treninge prve momčadi.

Napadački duet Rebić i Livaja, bili su naše najveće zvijezde na prvenstvu, ali se nisu uspjeli upisati među strijelce protiv Čilea, te je tako prerano završio pohod talentirane generacije na najavljivano osvajanje titule.

No naš plasman svakako ne spada među tragedije prvenstva, obzirom da su primjerice Englezi u skupini s Irakom, Čileom i Egiptom osvojili samo dva boda i ostali zacementirani na začelju.