Pretraga

Na otvorenju Europskog sveučilišnog prvenstva u nogometu hrvatski studenti krenuli uvjerljivom pobjedom

A- A+

Osijek će tijekom Europskih sveučilišnih igri, koje su svečano otvorene u srijedu navečer, ugostiti 17 muških i osam ženskih ekipa. Studenti iz cijele Europe će u sljedećih pet dana pokušati izboriti što bolji rezultat te u najboljem svijetlu predstaviti svoju zemlju i sveučilište. Prije službene ceremonije odigrane su prve utakmice, a hrvatski predstavnici krenuli su uvjerljivom pobjedom.

foto: www.facebook.com/eufcosijek

U srijedu ujutro odigrane su prve utakmice Europskog sveučilišnog prvenstva u nogometu. U prvom danu sportskog natjecanja studenti su odigrali šest utakmica, a u jutarnjem terminu slavili su i hrvatski nogometaši.

Izdvojeni članak

[FOTO] Građane Zagreba i Rijeke brojni grafiti naveli na špekulacije


Utakmice se igraju na čak šest različitih terena

Utakmice će se igrati svaki dan od 22. do 28. srpnja na šest nogometnih terena. Gosti iz Europe i domaćini iz Osijeka svoje će znanje pokazati na šest terena: NK Osijek, NK Elektra, NK Olimpija, NK Višnjevac, ŠRC Mačkamam i NK Belišće. Ulaz je slobodan.

Studenti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku uvjerljivo su rezultatom 3:0 porazili kolege iz Finske, dok će Osječanke svoje bodove tražiti u četvrtak protiv djevojaka sa Sveučilišta Montpellier, koje su sa 4:2 pobijedile Norvežanke.

Nakon prvih utakmica navečer je održano i svečano otvaranje prvenstva, povodom kojeg će Osijek do 28. srpnja ugostiti studente iz cijele Europe. Na samoj ceremoniji predstavljeno je 17 muških i osam ženskih ekipa koje će pokušati izboriti zlato na 11. Europskom sveučilišnom prvenstvu u nogometu.

Po završetku službenog dijela, studenti su nastavili s upoznavanjem i druženjem uz koncerte i osvježenja. Iako im je sigurno cilj ostvariti što bolji uspjeh, glavna svrha sveučilišnih natjecanja ipak je dobra zabava.

U videu na dnu pogledajte prve golove i druženje na Trgu slobode.