Pretraga

Najčudnije činjenice o nogometašima sa Svjetskog prvenstva

A- A+

Obzirom na interes koji vlada za Svjetsko nogometno prvenstvo kroz povijest, nije ni čudo da se za to natjecanje odnosno sudionike vezuju brojne priče, istinitog ili mitskog sadržaja. Među najpoznatijim istinitim primjerima iz prošlosti je ‘Božja ruka’ Diega Maradone, nikada prežaljeni poraz Brazila u finalu Svjetskog prvenstva 1950. pred 200 tisuća domaćih navijača te tragično ubojstvo Kolumbijca Andresa Escobara radi autogola na SP-u 1994., koji je eliminirao njegovu reprezentaciju iz natjecanja. Evo i deset neobičnih činjenica o igračima koji su ove godine nastupili na najvećoj nogometnoj smotri.

Nije lako privući pozornost u obitelji s 28 djece! // Na slici Alex Song

Nogometaši odavna imaju status celebrityja, a interes za svaki zakutak njihovih života, još se više pojačava u doba najveće nogometne smotre – Svjetskog prvenstva. Stoga Eurosport donosi manje poznate, a ujedno i neobične činjenice o pojedinim nogometašima. Pojedinci su pukom slučajnošću završili na zelenom travnjaku, dok su drugi proslavljali pobjede u društvu transseksualaca. Udarac zbog zaboravljanja pozdrava čelnicima kluba, također nije nepoznanica, a i Dejan Lovren se zbog nečega našao na listi.

Izdvojeni članak

Nogometaši s najdužim prezimenima na Svjetskom prvenstvu

Otkazan mu ugovor radi smijanja

Kamerunski vratar Charles Itandje jedini je nogometaš u povijesti, kojemu je ugovor poništen radi – smijanja! Dogodilo mu se to u Liverpoolu 2010. godine.

Kazna je bila tako oštra, jer se Itandje smiuljio za vrijeme komemoracije žartvama stradalim na Hillsboroughu. (za vrijeme polufinala FA Cupa između Liverpoola i Nottingham Foresta na stadionu Hillsborough, u stampedu je život izgubilo 96 ljudi. nap. a.)

Dejan Lovren ima vlastitu modnu marku

Jeste li znali da hrvatski branič, posebno upamćen po golišavim fotografijama na Svjetskom prvenstvu ima svoju modnu marku. Radi se o brandu Rusell Brown, a uz njega, najznačajniji promotori ove odjeće su Luka Modrić te Franck Ribery.

Simbol brenda je sova, koja predstavlja snagu i perfekciju.

Nakon pobjede partijao u društvu transseksualca

Meksički reprezentativac Carlos Salcido malo se zanio prije četiri godine, nakon pobjede nad Kolumbijom. Mnogo je načina za proslavu trijumfa, no ovaj se Meksikanac odlučio za jedan koji ga je stajao i novca i ugleda. Naime Salcido je uhvaćen u razmjeni nježnosti sa transeksualnom prostitutkom, u hotelskoj sobi u Monterreyu.

Zbog takvog svog raskalašenog ponašanja,njegov klub Fulham ga je kaznio s 5 tisuća dolara.

Izdvojeni članak

Najboljih 20 nogometaša dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva

Zbog zaboravljanja pozdrava kažnjen udarcem u glavu

Australski reprezentativac Jason Davidson je imao neobično iskustvo u japanskom klubu Seiritsu Gakeun, gdje je igrao dok se još formirao kao igrač.

U jednoj se prilici nije naklonio čelnicima kluba i dobio je udarac u glavu, a kašnjenje na trening je u Seirits Gakeunu kažnjavano je brijanjem glave.

Nizozemac umalo reper umjesto nogometaš

Veznjak Oranja, Memphis Depay bio je na raskrižju putova, između odlaska u glazbene i nogometne vode. Odlučio se za loptanje.

Naime Depay je toliko bio pod utjecajem rap glazbe da mu je bivši trener PSV-a Fred Rutten dao ultimatum – nogomet ili glazba.

Iranac želi u filharmonijski orkestar po završetku karijere

Iranski reprezentativac jako zahtjevnog prezimena Reza Ghoochannejhad ima ambiciju postati dijelom filharmonijskog orkestra po završetku nogometne karijere.

Dok većina nogometaša sluša R’n’B i rap, piše Eurosport, (a u našim krajevima i neke lakše note), ovaj Iranac nadimka ‘Gucci’, voli klasiku.

Sa samo osam godina Reza se preselio s obitelji iz Irana u Nizozemsku gdje je naučio svirati violinu. Unatoč nogometnim obvezama, Gucci svakog dana svira i sanja da će postati klasični glazbenik.

Izdvojeni članak

Neobični događaji iz povijesti svjetskih nogometnih prvenstava

Španjolski bek nema vozačku dozvolu

Lijevi bočni Barcelone i reprezentacije Španjolske Jordi Alba nema vozačku dozvolu te ga i dan danas, najčešće otac kupi s treninga kući.

Nadajmo se da mu ne pomaže i u razgovoru s djevojkama.

Messi vrhunskom igrom potaknuo uvođenje novog pridjeva u rječnik

Maleni čarobnjak iz Rosarija, svojom je višegodišnjom impresivnom igrom, ‘isprovocirao’ uvođenje neologizma u službeni argentinski rječnik.

Radi se o riječi ‘inmessionate’, koji u sebi nosi dva značenja. Prvo je ‘savršen način igranja nogometa’, dok je drugo ‘najbolji igrač svih vremena’.

Kamerunski veznjak ima čak 17 sestara i 10 braće

Veznjak Barcelone i reprezentacije Kameruna Alex Song jedno je od čak 28 djece svojih roditelja. Igrač kojeg ćemo pamtiti na ovom Svjetskom prvenstvu tek po grubom nasrtaju na Mandžukića, ima 17 sestara i desetoro braće.

Napadač Kolumbije zamalo prestao igrati s 13 godina zbog dva posla koja je obavljao

Napadač Seville i kolumbijske reprezentacije 20-godišnji Carlos Bacca zamalo je s 13 godina prestao igrati nogomet i to zbog činjenice da je već u toj dobi radio dva posla! Bio je kondukter u busu i trgovac ribom te nije mogao izdržati i trčanje za loptom između tih dviju obveza.

Srećom, klub imena Junior de Barranquilla pozvao je talentiranog Baccu na probu. Prošao je i sedam godina kasnije, evo ga na najvećoj nogometnoj smotri.