Pretraga

Nakon velike trakavice, ipak će se održati sportska natjecanja pri Sveučilištu u Zagrebu

A- A+

Prije 20-ak dana smo objavili tekst u kojem smo se zapitali, je li moguće da svega pola godine od Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci, uz koje je pompozno najavljivan boljitak studentskog sporta, još uvijek nije održan niti ždrijeb za sveučilišna natjecanja u Zagrebu, što je protivno praksi u proteklih desetak godina.  

Iz arhive portala srednja.hr/ foto: Ivan Božić

No, čini se da je dugotrajnoj trakavici, uzrokovanoj nedostatkom novca te sukobom nadležnosti između aktera uključenih u organizaciju natjecanja, ipak došao kraj. Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, na svojoj je Facebook stranici je objavio vijest da kreću prijave za sportska natjecanja.

Izdvojeni članak

Šest mjeseci nakon Europskih sveučilišnih igara studentski sport u Zagrebu propada

Rok za dostavu popunjenih i skeniranih prijavnica je 28. veljača 2017. godine.

Na prijavnici pojedine sastavnice mogu prijaviti:

✅futsal M

✅ futsal Ž

✅ košarku M

✅ košarku Ž

✅ rukomet M

✅ rukomet Ž

✅ odbojku M

✅ odbojku Ž

✅ vaterpolo M

✅ vaterpolo Ž

Izdvojeni članak

Provjerite koja je nacija osvojila najviše medalja na Europskim sveučilišnim igrama

Kako u svojoj objavi dalje piše Studentski zbor SUZ-a, prijave za ostale sportove vršit će se naknadno.

– Prijava mora biti ovjerena žigom i potpisom nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture, dekana, prodekana za nastavu, predstavnika studentske sportske udruge ili predsjednika studentskog zbora visokog učilišta koje se prijavljuje za nastup. Ispunjena i skenirana prijavnica šalje se putem elektroničke pošte na mail adresu [email protected], objašnjava u objavi Studentski zbor te dodaje da natjecanja kreću već 4. ožujka 2017. godine.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu poziva kolege da se jave i za zapisničare na pojedinim sportovima, a detaljnije o toj prijavi pogledajte u potonjem statusu.