Pretraga

Ova mlada odbojkašica je prelijepa da bi igrala!

A- A+

Kazahstanska odbojkašica Sabina Altynbekova osvojila je svijet svojom ljepotom nakon nedavnog turnira na Tajvanu, ali se i našla na udaru kritika upravo zbog toga. Naime njen izbornik u U-19 reprezentaciji Nurlan Sadikov požalio se kako je Sabina toliko lijepa da zbog toga predstavlja smetnju ostatku tima, ali i publici. Nemoguće je ovako raditi, požalio se Sadikov.

Mlada Kazahstanka Sabina Altynbekova zaslužna je što se cijeli svijet zainteresirao za juniorsku žensku odbojku. Naime nakon nedavnog turnira na Tajvanu ova je 17-godišnjakinja privukla toliko pozornosti svojom atraktivnošću, da se na kraju zbog toga našla i na udaru kritika, piše Daily Mail.

Izdvojeni članak

Video: Najatraktivnije sportašice u 2013. godini

Naime, čak je i izbornik kazahstanske ženske U-19 reprezentacije Nurlan Sadikov ostao uznemiren zbog euforije oko Sabine. Rekao je da svojom ljepotom ona unosi smetnju i smutnju u ostatak tima, a i među publiku.

– Nemoguće je ovako raditi. Publika se ponaša kao da je na terenu samo jedan igrač, pojašnjava Nurlan Sadikov žalostan i što gledatelji ne dolaze na utakmicu zbog ljepote igre, nego zbog Sabinine ljepote.

Mlada odbojkašica, koja će u studenom proslaviti svoj 18. rođendan, priznala je da stvari pomalo izmiču kontroli.

– U početku mi je godilo, ali već sada vidim kako to postaje previše. Želim da se posvetim igri i da po tome budem poznata, a ne po nekim drugim stvarima, zaključila je Altynbekova.