Pretraga

Ovo su svi parovi osmine finala Sveučilišne futsal lige

A- A+

Nakon još jednog dvokola, kompletirani su svi rezultati prvog dijela zagrebačke Sveučilišne futsal lige odnosno igra po skupinama. Svi prošlogodišnji polufinalisti, koje smo naznačili i kao blage favorite u ovoj sezoni, su prošli u sljedeću fazu natjecanja. FER 1, Kineziološki fakultet i VERN su u svojim skupinama osvojili čelne pozicije, dok se Građevina u svojoj grupi osvojila treće mjesto.

Iz arhive portala srednja.hr/ foto: Ivan Božić

Kao iznenađenja dosadašnjeg dijela lige svakako valja izdvojiti tri ekipe. To je PMF, koji je u skupini C osvojio prvo mjesto, a da pri tome nije upisao nijedan poraz. Iz iste grupe dolazi i drugo iznenađenje odnosno FSB, koji je poput PMF-a, imao šest pobjeda i dva neriješena rezultata, a samo zbog gol razlike, Fakultet strojarstva i brodogradnje je ostao na drugom mjestu u skupini. 

I kao treće, ipak možda i najveće iznenađenje u igri po skupinama, valja izdvojiti Hrvatske studije. Oni također nisu upisali nijedan poraz i to u 9 utakmica (dvije skupine su imale deset ekipa, a dvije devet nap. a.), s tim da su uspjeli pobijediti i aktualne prvake Sveučilišta, momčad FER-a. Ipak, radi tri neriješena rezultata, završili su drugi u skupini A.   

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Kolo obilježila 32. minuta koja se neće ponoviti

Najbolji napad ZŠEM, a Učitelji primili golova kao San Marino

Prije nego popišemo sve parove osmine finala, kao i daljnji princip križanja, spomenimo i neke momčadske statistike. 

Najviše bodova u igri po skupinama sosvojile su ekipe FER 1, VERN i KiF po 22, s tim da treba naglasiti kako su prva dva tima, igrala utakmicu više.

Najviše je puta protivničke mreže tresla ekipa ZŠEM-a i to čak 60 puta odnosno u prosjeku pet po susretu. I ovoga puta treba naglasiti da je njihovo postignuće tim veće, znamo li da su igrali u jednoj od dvije manje skupine, koje su imale po devet ekipa. 

KiF, kao najbolja ekipa prvog dijela sezone, druga je po postignutim golovima. U protivničke su mreže spremili ukupno 53 lopte.

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Branitelj naslova tijesno do pobjede, ZŠEM razmontirao učitelje

Kada je riječ o broju primljenih golova, Učiteljski fakultet je zbilja vanserijski. U samo osam utakmica primili su nevjerojatni 101 gol! 

Da stvar bude simpatičnija, u svemu tome su uspjeli skupiti i dvije pobjede. 

Koliko je zapravo ‘šuplja’ bila njihova obrana, pokazuje i podatak o drugoj momčadi s najviše primljenih golova.

To je bila ekipa Edwarda Berneysa (EB VŠKM), koja je u devet utakmica primila 73 gola. 

Priču o obranama zaključimo i najboljom u ligi. Ekipa TVZ-a je u devet utakmica primila samo osam golova, čime je zbilja pokazala veliku snagu i koncentraciju, a što im je na kraju bilo dovoljno za drugo mjesto u skupini B.

Osmina finala igrat će se 22. travnja?

Još nema službenih podataka kada će se igrati osmina finala Sveučilišne futsal lige, a kako neslužbeno doznajemo, to će biti prva subota nakon Uskrsa, to jest 22. travnja

Četvrfinale, kako također neslužbeno doznajemo, bi trebalo biti na rasporedu već 23. travnja, polufinale 29., a finale i susret za treće mjesto 30. travnja.

No, o službenim terminima ćemo vas blagovremeno obavijestiti.      

Screenshot: sport.unizg.hr

Izdvojeni članak

Možda nisu najbolja futsal momčad na Sveučilištu u Zagrebu, ali po boemštini im nema ravnih

Grupe se križaju prema principu koji možete vidjeti (iznad) u screenshotu iz propozicija, a ovo su parovi osmine finala: 

FER 1 : TTF

HS : RGNF

EFZG : TVZ

GEF : VERN

PMF : FKIT

FSB : ZŠEM

GF : MEF

LIB : KF