Pretraga

Ponos KIF-a: Paraolimpijac Budetić osvojio broncu u Londonu

A- A+

Kopljaš Branimir Budetić osvojio je brončanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Londonu. U konkurenciji slabovidnih sportaša, 22-godišnji student KIF-a bacio je 56.78 metara i dobio petu paraolimpijsku medalju za Hrvatsku.

Zagrepčanin Branimir Budetić je, na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u konkurenciji slabovidnih sportaša, osvojio brončanu medalju bacivši koplje na 56.78 metara. Uz to što je odličan sportaš, prvi je student s invaliditetom na Kinezološkom fakultetu u Zagrebu.

www.hrsport.net/

Ovom broncom, Budetić je osvojio petu, rekordnu, medalju za Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama.

– Želim završiti fakultet sa što boljim uspjehom, pa sam se posvetio studiranju, što se odrazilo i na moje atletske uspjehe, objasnio je Budetić zašto nije opravdao srebrenu medalju iz Pekinga. Nadodao je kako je očekivao malo sjajniju medalju, ali je i ovako zadovoljan.

Mjesecima je trenirao u Pragu kod Rudolfa Černija, koji je radio i s olimpijskom pobjednicom i svjetskom rekorderkom Barborom Športakovom.

– Zbog karakteristika našeg studija dvojili smo hoće li zbog slabovidnosti moći završiti studij. No, pokazalo se da je Branimir tjelesno odličan te da iz prvih klupa može pohađati studij, pa se procijenilo da mu se otvore vrata. On je student kojim se ponosi naš fakultet, izjavio je dekan KIF-a prof.dr. Igor Jukić za Večernji list.