Pretraga

Potpisao Šarić: Cibona dočekala Godota

A- A+

Dario Šarić je postao igrač zagrebačke Cibone. Njegovim potpisom na četverogodišnji ugovor završena je višemjesečna trakavica oko njegovog odlaska iz KK Zagreb. Iako su Efes i CSKA do prije par tjedana bili najozbiljnije zagrijani za 18-godišnjeg Šibenčanina, a u posljednji trenutak se u utrku uključila i Cedevita, najspretniji su bili u Draženovu domu i iz rukava izvukli pola milijuna eura odštete te zaključili cijelu priču.

Potpisom kojim se Dario Šarić obvezao na četiri godine vjernosti Ciboni završena je višemjesečna saga u kojoj se odlučivalo o budućnosti najboljeg europskog mladog košarkaša. Najveći zagrebački klub je na brzinu uspio skucati pola milijuna eura uz pomoć jedne zaštitarske tvrtke što je bilo dovoljno da Vukovi prestignu konkurenciju.

Od Bilbaa preko Splita do Cibone

Još ovog proljeća je Šarić izrazio želju da ode iz KK Zagreba koji je za njega tražio astronomskih milijun eura. Mladi košarkaš je bio svjestan da to neće nitko platiti pa je tužio Zagreb FIBA-i, a tužio je i na civilnom sudu uz klub i svoje roditelje zbog potpisivanja štetnog ugovora. U međuvremenu pojavio se i Bilbao koji je 18-godišnjoj zvjezdi ponudio budućnost, no nakon presude krovne košarkaške organizacije Baski su se povukli iz igre.

www.skolski-sport.hr

Šarić je zadnjih mjeseci trenirao sa Splitom, a bitka oko njega se zahuktala. Spominjali su se Maccabi, Efes i CSKA, a u zadnji čas se u igru uključila i Cedevita. Svoj je interes izrazio i šibenski Jolly dok se Split potajno nadao da bi Šarić mogao sletjeti na Gripe na posudbu.

Putevima Dražena Petrovića

Ipak Cibona se pojavila iz vedra neba i privatnom donacijom prikupila golemih pola milijuna eura što je bilo dovoljno da ovaj nebrušeni biser hrvatske košarke krene putevima Dražena Petrovića.

Iako je doveden na četiri godine, teško je očekivati da će Šarić odraditi cijeli ugovor, jer ovaj 18-godišnjak s pravom sanja NBA.

Svoje umjeće bi trebao pokazati već ovog vikenda u ABA ligi kad Cibona igra protiv Union Olimpije.