Pretraga

Poznate skupine Svjetskog srednjškolskog futsal prvenstva koje se održava u travnju u Hrvatskoj

A- A+

Ždrijeb Svjetskog srednjoškolskog futsal prvenstva, koje će se održati od 3. do 10. travnja u Poreču, odvio se jučer u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. U muškoj konkurenciji sudjelovat će 23 ekipe, raspoređene u šest skupina, a Hrvatsku će predstavljati najbolji s Državnog prvenstva prošle godine, futsal igrači Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole Samobor. Protivnici će im biti predstavnici Izraela, Nizozemske, Kine, Bugarske i Gruzije. U nastavku pročitajte i ostatak ždrijeba u muškoj konkurenciji te parove u kategoriji djevojaka.

Detalj s prošlogodišnjeg finala Državnog prvenstva u ženskoj kategoriji/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

Ždrijeb Svjetskog srednjoškolskog futsal prvenstva, koje se početkom travnja održati u Poreču, donio je hrvatskim predstavnicima, učenicima Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole Samobor za protivnike Izraelce, Nizozemce, Gruzijce, Kineze i Bugare. U konkurenciji djevojaka, Lijepu našu će predstavljati Športska gimnazija iz Zagreba, koja se nalazi u skupini s Turskom, Belgijom, Kinom i Portugalom.   

Izdvojeni članak

Ovo su svi pobjednici Državnog prvenstva u Poreču

Jako smo zadovoljne ždrijebom

Recimo odmah da su Turkinje braniteljice naslova s prošlog Prvenstva, koje se održavalo na talijanskom otoku Sardiniji.

– Jako smo zadovoljne ždrijebom, ali nas muči Portugal jer je to jedna jako kvalitetna ekipa. Nadamo se da ćemo moći parirati većini ekipa i očekujemo naravno dobre rezultate s obzirom da imamo dosta kvalitetnih cura koje mogu dosta toga postići, rekla je za web stranicu svoje škole Melani Mihić, futsal igračica Športske gimnazije.

Kad je riječ o muškoj konkurenciji, naslov iz Italije brane Brazilci, koji su u finalu pobijedili Irance. Te dvije ekipe na suptrotnim su stranama ždrijeba – Brazilci u A, a Iranci u D skupini. 

Izdvojeni članak

Državno prvenstvo: Zagrebačka III. gimnazija dominantna u košarci, iznenađenja na futsalu i rukometu

Sudionici iz 22 zemlje s tri kontinenta

Inače ukupno 33 ekipe iz 22 zemlje (Belgija u muškoj konkurenciji ima dva predstavnika) s tri kontinenta, sudjelovat će na natjecanju u obje konkurencije, odnosno 23 u muškoj te 10 u ženskoj kategoriji.

Ovo će biti četvrto Svjetsko srednjoškolsko prvenstvo, a do sada su odražana u Brazilu 2007., u Turskoj 2010. te u Italiji 2014.

Naše predstavnice nisu sudjelovale na posljednjem Prvenstvu, dok su višestruki državni prvaci, futsal igrači Srednje škole Krapina bili 10.

Na kraju pogledajte uistinu dramatičan i upečatljiv promotivni video natjecanja, koji su napravili učenici XIII. gimnazije odnosno Karlo Špoljar i Toni Čičak, pod mentorstvom profesorice Ane Đordić.