Pretraga

Poznati igrači koji će braniti boje U-17 nogometne reprezentacije na Euru u Hrvatskoj

A- A+

Izbornik U-17 reprezentacije Hrvatske Dario Bašić odabrao je 24 igrača za pripreme za U-17 Europsko prvenstvo koje će od 3. do 19. svibnja održati u Lijepoj našoj. Nažalost, njih šest će ipak morati biti u ulozi gledatelja na prvenstvu, budući da 18 igrača može biti prijavljeno za natjecanje.    

foto: HNS

Inače, ždrijeb je htio da se naša rerezentacija nađe u izrazito zahtjevnoj grupi s Talijanima, Španjolcima i Turcima.     

Izdvojeni članak

Ovo je opasno: Hrvatska U-17 selekcija upala u ‘skupinu smrti’

– Sigurno je naša skupina najteža, teže nismo mogli dobiti. Nadali smo se možda nekom debitantu, ali s druge strane to nas i veseli, da vidimo gdje smo. Igrati protiv najboljih tjera nas na maksimum i bez obzira na rezultat ovakva će skupina donijeti mnogo toga dobrog našim igračima. To nam je izazov, rekao je Bašić, još prije dva tjedna, kada su izvučene skupine.

Danas je okupljanje reprezentacije u Zagrebu odakle će odabrana 24 i stručni stožer krenuti prema Medulinu, gdje će se pripremati za Euro do početka prvenstva, prenose službene stranice prvenstva croatia2017.hr.

U prvom krugu Hrvatska će biti smještena u Opatiji, kao i ostalih sedam reprezentacija iz skupina A i C, koje igraju u centru ‘Rijeka’.

Izdvojeni članak

Bivši Miočanin dobio ulogu ambasadora nogometnog Eura za igrače do 17 godina

Skupine B i D igrat će u centru ‘Zagreb’, na stadionima u Velikoj Gorici, Zaprešiću, Lučkom i Sesvetama. Završnica prvenstva igra se u centru ‘Zagreb’, a finale je na rasporedu 19. svibnja u Varaždinu.

Kada je riječ o popisu igrača za pripreme u Medulinu, najzastupljeniji hrvatski klub je Dinamo Zagreb. Iz njegovih redova je pozvano 9 igrača, slijedi Hajduk sa šest te Rijeka s tri.

Jedini igrač na popisu, koji igra u nekom inozemnom klubu je Marko Martinović iz Benfice. 

Pogledajte cijeli popis:

Dominik Kotarski (Dinamo), Tin Hrvoj (Dinamo), David Čolina (Dinamo), Ivan Nekić (Rijeka), Stipe Radić (Hajduk), Mario Vušković (Hajduk), Antonio Marin (Dinamo), Marko Hanuljak (Hypo Limač), Michele Šego (Hajduk), Bartol Franjić (Dinamo), Tomislav Krizmanić (Dinamo), Vice Baždarić (Hajduk), Juraj Ljubić (Dinamo), Jurica Bajić (Hajduk), Josip Mitrović (Rijeka), Mateo Leš (Dinamo), Lovro Pedić (Hypo Limač), Jurica Pršir (Dinamo), Marko Martinović (Benfica), Leon Kreković (Hajduk), Roko Baturina (Split), Ivijan Svržnjak (Slaven Belupo), Ivor Pandur (Rijeka) i Filip Hlevnjak (Slaven Belupo).