Pretraga

Rekordan broj prijavljenih na borbu za vrh europskog sveučilišnog nogometa u Osijeku

A- A+

Prvi krug prijava za 11. Europsko sveučilišno nogometno prvenstvo i službeno je završen, a broj prijavljenih već je sada rekordan. Momčadi dolaze iz raznih dijelova Europe, a Osječani će ih ugostiti na čak šest nogometnih terena.

11. Europsko Sveučilišno prvenstvo ove će se godine organizirati u Osijeku, a ugostit će najbolje sveučilišne nogometne momčadi iz raznih dijelova Europe, koji će se čak sedam dana boriti kako bi zasjeli na vrh europskog sveučilišnog nogometa.

Rekordan broj prijavljenih ekipa

Prvi rok prijave je završen u nedjelju, a drugi će trajati do 15.3.. Trenutno je prijavljeno 14 muških i 7 ženskih ekipa, čime je izjednačen rekordan broj prijavljenih ekipa s prošlogodišnjeg Europskog sveučilišnog prvenstva u Almeriji. Sveučilišta koja su prijavila svoje ekipe dolaze iz 10 zemalja: Norveške, Portugala, Francuske, Finske, Poljske, Turske, Španjolske, Njemačke, Rusije i Velike Britanije, no očekuju se i prijave susjednih zemalja. 

Utakmice bi se trebale igrati u prijepodnevnim satima na čak šest u osječkih terena – u Višnjevcu, Elektri (Tvrđa), Metalac (Jug 2), Olimpija (Donji grad) te nogometna akademija Krpan Babić (Jug 2). Otvaranje i zatvaranje održat će se na stadionu NK Osijeka, Gradskom vrtu.

Član organizacijskog odbora je i Davor Šuker

Prvenstvo organizira Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku, u suradnji s Europskom studentskom sportskom organizacijom (EUSA) i hrvatskim akademskim sportskim savezom. Predsjednik organizacijskog odbora je Drago Žagar, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku. U organizacijskom odboru je i Davor Šuker, predsjednik HNS-a i nekoć najpopularniji nogometaš ovih prostora. 

Obzirom da će natjecatelja zaista biti mnogo, pomoć volontera koji su ih spremni uputiti u ljepote grada te im pomoći u snalaženju i dalje je potrebna. Svi zainteresirani za volontiranje i sudjelovanje u organizaciji Prvenstva trebaju ispuniti obrazac, a organizatori im obećaju dobru zabavu i iskustvo za pamćenje.