Pretraga

Rijetkima je ovo uspjelo: No Dario Šarić svakako nije obična sorta

A- A+

Dario Šarić nastavlja nas oduševljavati, ali što je još važnije i onu objektivniju garnituru, međunarodnih košarkaških profesionalaca. Naime FIBA Europa ga je drugu godinu zaredom proglasila za najboljeg mladog igrača starog kontinenta. No uz stručnjake, u izboru sudjeluju i navijači te je akumuliranim zbrojem glasova Šarić dobio laskavo priznanje. Među deset najboljih (9.) je i Dragan Bender.

Hrvatski reprezentativac i član turskog Efes Pilsena, obranio je titulu najboljeg mladog košarkaše Europe. Da stvar bude upečatljivija osim stručnjaka ‘loptanja pod obručima’, u izboru su sudjelovali i navijači, što znači da su svi zaljubljenici u košarku donijeli ovakvu odluku.

Izdvojeni članak

Top Sportaš: Dario Šarić otkrio tko je ‘krivac’ što je postao košarkaš

Akumuliranim zbrojem glasova, predstavnika FIBA Europe i publike na čelu se našao Dario Šarić, a prvi pratitelji su mu Grk Giannis Antetokounmpo te Turčin Cedi Osman.

Među deset najboljih mladih igrača Europe, našli su se i mladi hrvatski reprezentativac Dragan Bender (9.), koji trenutno igra za telavivski Maccabi, kao i bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić, koji igra za Denver Nuggetse.

Na kraju dodajmo da se Dario priključio tek malobrojnom odabranom društvu koje je više puta osvajalo nagradu za najboljeg mladog igrača Europe. To je prije njega uspjelo tek fantastičnom Španjolcu Rickyu Rubiu (tri puta) te Litavcu Jonasu Valančiunasu (dva puta).

Predsjednik FIBA Europe Turgay Demirel komentirao je izbor riječima da je Dario nagradu zaslužio ‘sjajnim igrama u dresu reprezentacije Hrvatske, ali i Cibone’.