Pretraga

Rudari do povijesnog uspjeha: Ekonomija očitala futsal lekciju KIFovcima

A- A+

Rudarsko-geološko-naftni fakultet došao je do prvog, povijesnog polufinala Sveučilišne futsal lige. U osmini finala, tek nakon penala su uspjeli izbaciti Hrvatske studije, koji su tako ostali jedina ekipa koja nije izgubila nijednu utakmicu, a okončala je svoj pohod već u prvoj fazi play off-a. U četvrtfinalu, koje se također igralo za vikend, ‘Rudari’ su se nešto lakše obračunali s FKIT-om te pobjedom 7-3 stigli do svog najvećeg futsal rezultata.

Iz arhive srednja.hr portala / foto: Ivan Božić

U ostalim play off duelima svakako treba istaknuti suverenost Ekonomskog fakulteta, koji je prvo u osmini finala s 3:1 svladao iznenađenje natjecanja TVZ, a onda u četvrtfinalu očitao pravu malonogometnu lekciju favoriziranom KiF-u te ih isprašio s 5-0.

Nimalo iznenađujuće, aktualni šampion FER 1 te VERN, također su se plasirali među četiri najbolje ekipe Sveučilišne futsal lige. Tamo će FER 1 drugo uzastopno finale tražiti protiv Ekonomije, dok će VERN prvu sveučilišnu titulu pokušati osvojiti preko RGNF-a. 

Izdvojeni članak

Velika analiza svih 16 ekipa koje su prošle u osminu finala Sveučilišnog futsal lige

Ekonomija nakon niza godina dočekala polufinale

Od sredine 2000-tih godina Ekonomski fakultet je igrao jednu od glavnih uloga na zagrebačkoj sveučilišnoj sceni. Međutim, nakon toga, uslijedilo je nekoliko godina zatišja, gdje su Ekonomisti, uglavnom natjecanje završavali u prvim fazama play off-a. Ipak, ove godine su ponovno napravili iskorak te su svog starog rivala svladali, s barem na prvi pogled glatkih 5-0.

– Kao i prošle godine godine u četvrtfinalu nas je dopao KiF, ali ovaj je put pobjeda došla na našu stranu. Na početku smo ih odlučili pričekati na našoj polovici, da bi zatim krenuli u visoki pritisak, što nam se tek isplatilo u drugom poluvremenu. Nakon što je igrač KIF-a, sasvim opravdano dobio crveni karton, poveli smo golom Jeličića. Nakon toga je bilo lakše igrati te smo ubrzo podigli svoje vodstvo na 3-0 dvama golovima Rogošića. Zadnjih 6-7 minuta ekipa KIF-a je pokušala igrati s golmanom-igračem, što im se nije isplatilo te smo Pajalić i ja zabili još po jedan gol. Želio bi istaknuti vrhunsku izvedbu našeg vratara Kusalića, koji je zaključao vrata. Svakako, odlična utakmica cijele ekipe te više nego zaslužena pobjeda. Želio bih se zahvaliti našim futsal kolegicama koje su nas uz odlični transparent bodrile cijelu utakmicu, sažima nam zanimljive detalje spomenutog četvrtfinalnog duela igrač Ekonomije Hrvoje Žuvela.

Rezultati četvrtfinala Sveučilišne futsal lige

Izdvojeni članak

Ovo su svi parovi osmine finala Sveučilišne futsal lige

Igrači RGNF u nevjerici ludovali u svlačionici

Plasmanom u polufinale ekipa RGNF-a se prometnula u hit natjecanja. Svoj put prema završnici gradili su bez puno buke, utakmicu po utakmicu te su unatoč nekoliko poraza, momčadskim duhom dospjeli među najbolje. Plasman u polufinale, RGNF-ovci su ludo proslavili, o čemu svjedoči i ispod priloženi video. Mi smo pak odlučili omogućiti Marku Andriću, kapetanu Rudara (ali ne iz Kaknja, nego iz Pierottijeve 6), emotivnu ispovijest o velikom rezultatu, bez prostornih ili bilo kakvih drugih ograničenja.  

– Evo dan nakon povijesnog uspjeha za RGNf emocije se jos uvijek nisu slegle, a mobitel od sinoć ne prestaje zvoniti. (smijeh) Jedan tako mali fakultet koji godišnje upiše 150 ljudi od toga 50-ak djevojaka, našao je mjesto u polufinalu ispred momčadi kao što su KIF, MEF, PMF, Građevina i to nakon možda i razočaravajućih igara u skupini i tek trećeg mjesta. Ruku na srce, karte su nam se dobro posložile i treba biti realan i kazati kako nam je ždrijeb bio naklonjen. Hrvatski studiji i FKIT su ekipe s kojima se možemo ravnopravno nadigravati, ali krenimo redom!
Osmina finala nam je dodijelila Hrvatske studije, ekipu koja je jedina bila bez poraza u natjecanju po skupinama, ekipu koja je pobjedila FER, prošlogodisnjeg prvaka i favorita natjecanja pa su zasigurno zaslužili respekt i poštovanje. U utakmicu smo ušli jako dobro, jer smo promijenili taktiku, koja nas je krasila do sada. Zamijenili smo visoki presing, igranjem zone te brze kontre i polukontre, što je urodilo plodom pa Roguljić (igrač koji zasigurno zaslužuje biti na popisu sveučilisne reprezentacije, ali tamo nije iz ne znamo kojih razloga) vrlo brzo postiže vodeći pogodak za 1-0. Hrvatski studiji su se uglavnom osanjali na individualne akcije svojih vedeta! Kako je utakmica odmicala Studiji su bili sve opasniji, ali smo odoljevali njihovim napadima i iz jedne naše polukontre dosuđen nam je šesterac, koji Roguljić ne pretvara u vodstvo, da bi nekoliko minuta kasnije Studiji izjednačili. Obzirom na neriješen ishod pristupilo se lutriji penala. Za nas pogađaju Puljić i Gelo, dok golman Puncet brani dva šesterca i odvodi nas u četvrtfinale protiv FKIT-a, izvještava detaljno Marko Andrić događaje iz njihova duela s neugodnim Hrvatskim studijima.   

Izdvojeni članak

Možda nisu najbolja futsal momčad na Sveučilištu u Zagrebu, ali po boemštini im nema ravnih

Međutim, bilo je malo vremena za euforiju, s obzirom da se četvrtfinale igralo odmah sutra dan, to jest u nedjelju. Kako je susret bio na rasporedu tek navečer, Rudari su imali nešto više vremena za odmor, ali i iščekivanje.

– I konačno, u nedjelju navečer stigla je dugo iščekivana utakmica s FKIT-om. Moram reći da su tribine bile fine popunjene, a nažalost ili na sreću (smijeh) ja nisam mogao nastupiti zbog ozljede palčane kosti. Ovim putem bih pohvalio medicinsko osoblje Lige, koje je učinilo sve kako bi me osposobili za utakmicu, ali nažalost lijeka nije bilo te sam se morao pomiriti s ulogom trenera. Po ulasku u svlačionicu, nervoza među igračima se osjetila. Znali su da možda nikad više neće biti tako blizu polufinalu, da se ovakva prilika ne dobiva svake godine, za ovako mali fakultet kao što je naš. Nakon malo dužeg motivacijskog govora i taktičkih zamisli, prvih 20 minuta bile su, usudio bih se iskoristiti tu riječ, savršene! Dečki su odgovorili svim taktičkim zamislima, FKIT je bio bespomoćan, bezidejan, tek poneki zalutali šut izvana, bili su jedina prijetnja našem golmanu. Na poluvremenu je bilo 4-0 za nas pa sam rekao momcima da nastave s visokim presingom i da zaborave prvo poluvrijeme, jer poznavajući dečke s FKITa, kao što su Petanjek, Gretić, Milek, koji su dobro znana imena na futsal terenima Zagreba, neće se predati tako lako. FKIT je odlučilo krenuti već početkom drugog dijela s golmanom igračem, ali smo mi nastavili sa svojim presingom i iz jedne njihove pogreške ispred gola, Roguljić je ukrao loptu i dodao Buturiću, koji zabija u praznu mrežu. Ekipa FKIT-a se ni tada nije predavala pa je uspjela smanjiti razliku na 5-2, ali to je bilo sve od njih. Jako dobra obrana i dva lagana zgoditka Gele i Roguljića, riješili su pitanje pobjednika. I onda je počelo slavlje, radost, koja se nije mogla sakriti na našim, ali ni na licima mnogobrojne publike, emotivan je na kraju kapetan Marko.   

Polufinale, finale i utakmica za treće mjesto, ovoga će se puta igrati istog dana i to 29. travnja (subota), u dvorani Prirodoslovne škole Vladimira Preloga. Raspored i satnicu pogledajte ispod.