Pretraga

Sjajnoj nogometašici sa zagrebačke Agronomije otkriven rak: No, i ovu najtežu ‘tekmu’ ona će dobiti!

A- A+

Tijekom svibnja smo vas upoznali sa izvrsnom nogometašicom Martinom Krog, koja je u prošloj akademskoj godini uspjela osvojiti sveučilišnu titulu sa svojim Agronomskim fakultetom, zatim državnu titulu sa Sveučilištem u Zagrebu, a i ostvariti zapažen nastup na ‘Europskoj univerzijadi’.

foto: Facebook

Ni pola godine poslije, Martinu je zatekla šokantna vijest. Naime, krajem listopada joj je dijagnosticiran karcinom debelog crijeva! Kao da nije dosta što je rođena bez desne ruke te je čitav život morala biti upornija od ostalih da dosegne sve te uspjehe, i sada, kada je u tome uspjela, ponovno je uzdrmana do temelja. Srećom, duh ove studentice 4. godine Agronomije, nije klonuo ni ovoga puta te je jedno poluvrijeme u bitci sa zloćudnom bolešću već dobila.     

Izdvojeni članak

[FOTO] Ekonomija nakon drame penala postala sveučilišni futsal prvak u Zagrebu

– Bila sam na kolonoskopiji 28.10., i tamo su otkrili karcinom, a svi ostali nalazi bili su OK. Operirana sam prije šest dana i prošla je dobro. Sad čekam pregled pa me čekaju kemoterapije, rekla nam je Martina Krog, koja je uz futsal ekipu zagrebačkog Sveučilišta, članica i nogometnog prvoligaša ŽNK Katarina Zrinski iz Čakovca.

Rekla nam je i da se nada skorom povratku na nogometne travnjake, ali naravno trenutačno je teško prognozirati, kada će se to dogoditi.

Uz hrabrost i njen borbeni duh, Martini veliku podršku u ovoj teškoj životnoj bitci, pružaju i suigračice iz kluba, koje su joj poslale niz ohrabrujućih poruka.

foto: Facebook

Izdvojeni članak

Upoznajte hrabru Martinu koja je unatoč fizičkom hendikepu postala egzekutorica a la Ronaldo

– Sugiračice iz Katarine su za vikend igrale utakmicu protiv mog bivšeg kluba te su mi poslale ovu sliku podrške (vidi iznad). Jednostavno suze su same krenule… svaka im čast na tome jer znaju koliko mi nogomet znači u životu. Svaka podrška je uvijek atom više, koji te diže i kad znaš da imaš tolko podrške oko sebe nemaš vremena ni razmišljati o lošim trenutcima, nego samo o pozitivnom i tome da se sve dobro završi i da kreneš u nove pobjede, prepuna emocija govori Martina.

O kakvoj se napadačici radi reći će vam podatak da je u osam utakmica prošle sezone Sveučilišne futsal lige u Zagrebu zabila 27 pogodaka te je upravo na krilima njenih golova, mali Agronomski fakultet, postao futsal šampion na najvećem sveučilištu zemlji.   

Martina je našla snage s nama podijeliti i jednu poruku podrške, koju joj je uoči operacije poslala frendica, a koja ju je osobito dirnula.

‘Sad igraš utakmicu života. Do sad je ovo sranje zabilo par golova, napravilo puno prekršaja suca nije bilo, dolazi sudac, a sad dolazi i tvoje vrijeme da počneš zabijati golove, svaki šut uvijek ne završi u mreži, al nema predaje bitno je dobiti tekmu!! Mlada si, snažna si, vedrog duha i puna života i ti to moreš!! A svi mi bumo na tribinama navijali ko nikad do sad i kad bu teško mi bumo još glasniji, a vele da su navijači pola pobjede, a ti ih imaš puno..’

Sada kada je operacija gotova Martina je u sebi svojstvenom, nogometnom žargonu dodala.

– Jedno poluvrijeme je završilo pobjedom. Ali treba se boriti i igrati i drugo poluvrijeme, da se na kraju utakmice izađe k’o pobjednik, govori Martina Krog, koja je dobila svu silu utakmica u karijeri pa svi vjerujemo da će i ovu najtežu.