Pretraga

Sportski spektakl u Makarskoj: Preko 300 studenata natjecat će se u pet disciplina

A- A+

Od 4. do 7. svibnja, Makarska će ugostiti sportsko natjecanje studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske. Ovaj događaj nastavak je sportskih susreta veleučilišta i visokih škola, koje je proteklih godina organizirano u Puli.

foto: PR

Na natjecanju se očekuje nastup oko 300 mladih sportašica i sportaša s više od deset veleučilišta i visokih škola koji će svoje sportsko umijeće imati prilike pokazati u pet sportskih disciplina: futsal, odbojka, košarka, tenis i stolni tenis.

Izdvojeni članak

Ovo su svi osvajači medalja na UniSport finalsima

– Student Play želi ukazati na važnost razvoja sporta kod mladih i istovremeno pokazati visoku kvalitetu sportske igre studenata velečilišta i visokih škola iz cijele Hrvatske. Naime, veliki broj malih veleučilišta i visokih škola iz naše zemlje teško može sudjelovati na velikim sportskim natjecanjima pa je želja organizatora omogućiti im ravnopravno sudjelovanje na velikom nacionalnom sportskom natjecanju. Ne smijemo zaboraviti kako su upravo mala veleučilišta i visoke škole, kao i njihovi studenti, nositelji razvoja svojih lokalnih zajednica, akademskog života i sporta, poručuju organizatori.

A kada je riječ o organizatorima, ove je godine inicijativu za ponovno okupljanje studenata veleučilišta i visokih škola kroz sportsko natjecanje iniciralo je Veleučilište Baltazar iz Zaprešića, koje je preuzelo ulogu organizatora uz Odbor za sport Vijeća veleučilišta i visokih škola RH, kao i podršku Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Više informacija o natjecanju pogledajte na ovoj poveznici.