Sport

I ove godine SportMEF, studentska udruga Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s drugim studentskim udrugama Fakulteta, organizira cestovnu utrku '162 stube'. Ona će se održati sutra, 11. veljače.

Studenti okušajte svoju fizičku spremu u tradicionalnoj utrci '162 stube'
Izvor: zagreb.hr

Start utrke je u 12 sati ispred dekanata Medicinskoga fakulteta (Šalata 3b). Prijave za sudjelovanje u utrci primaju se na istoj lokaciji od 10 do 11.30 sati. Prijave su moguće i elektroničkim putem na adresi: http://grabarsport.hr/trcanje/.

- Pravo sudjelovanja u utrci imaju svi koji žele nešto učiniti za svoje zdravlje i kardiovaskularni sustav, a trčanje je zasigurno najpristupačnija sportska aktivnost kojom se to može postići, navode organizatori u priopćenju.

Ovaj, sada već tradicionalni projekt, osmišljen je s ciljem osvješćivanja javnosti da je tjelesna aktivnost jedan od najučinkovitijih načina borbe protiv kardiovaskularnih, ali i drugih bolesti te iniciranja kretanja kao jednoga od osnovnih čimbenika zdravlja.

Svrha utrke je promicanje održavanja fizičkoga zdravlja, koje tako potiče i mentalno zdravlje.

Staza je duga 4500 metara, a proteže se preko Mesićeve, Grškovićeve i Rockfellerove ulice. Tako utrka povezuje dvije temeljne zdravstvene institucije: Medicinski fakultet i Školu narodnog zdravlja "Andrija Štampar". Utrka je posebna jer su u stazu uključene stube, njih 162, poznate kao Schlosserove stube.

Studenti okušajte svoju fizičku spremu u tradicionalnoj utrci '162 stube'
Ruta utrke/ Izvor: trčanje.hr

Staza nije duga, ali je zbog svoje neravne konfiguracije dobar trening za iskusnije trkače. Ako pak trkač nije najbolje kondicijski pripremljen, može je i prohodati, a ipak će nešto učiniti za svoje zdravlje.

Posebnost ovogodišnje utrke je i u tome što se ona događa u sklopu obilježavanja 100. godišnjice osnutka Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.