Pretraga

Studentica iz Ludbrega šokirala svijet i osvojila olimpijsko zlato u bacanju koplja

A- A+

Sara Kolak, 21-godišnja studentica iz Ludbrega sinoć je šokirala cjelokupnu sportsku javnost osvojivši zlatnu olimpijsku medalju u bacanju koplja. Sarino zlato već je peta zlatna medalja hrvatskih sportaša u Riju.

foto: YouTube; screenshot

Izdvojeni članak

Student VERN-a danas u Riju očekuje utakmicu karijere

Studentica Poslovne Akademije u Rijeci najveće jedno je od najvećih sportskih čuda Olimpijskih Igara u Riju. Hicem za zlato postavila je osobni i državni rekord, a isto je napravila još četiri puta ove godine, piše index.hr.

Rekord je prvi put postavila na Otvorenom prvenstvu Slovenije u Ptuju bacivši koplje 60 metara i 24 centimetra. Popravila ga je već idućeg tjedna u Splitu hicem od 62,75 koji joj je i donio plasman u Rio. Rekord je još malo popravila na Europskom prvenstvu u Amsterdamu bacivši  63,50, što je bilo dovoljno za broncu.

A onda je došao Rio. U trećoj seriji kvalifikacija na olimpijadi bacila je 64,30 i osigurala finale. Sarin nevjerojatni napredak nije stao ni tu. U finalu je rekord još popravila, bacivši 66,18, što je na koncu bilo dovoljno za zlato.

Mlada Sara tako je u samo par mjeseci prošla put od nepoznate studentice koja se bavi atletikom i kojoj Sandra Perković mora poklanjati koplje, do zlatne olimpijke koja svakim novim hice ruši i postavlja rekorde. Put od 5 metara i 94 centimetra.

Nakon što je pokorila svijet, Sarini sljedeći ciljevi nisu puno drugačiji od vaših. Nakon olimpijskog zlata slijede fakultet i more.

– Fizički i psihički smo naporno radili za ove Igre, došla sam tu spremna, s vjerom da mogu napraviti nešto veliko. Sad mi je cilj dovršiti fakultet, a onda na more u rujnu, izjavila je Sara.