Pretraga

[Sveučilišna futsal liga] 12 ekipa ostalo bez šanse za drugi krug

A- A+

Sedmo kolo zagrebačke Sveučilišne futsal lige definitivno je ugasilo šanse za 12 ekipa da mogu proći u knock out fazu, a još ih nekolicina ima tek teoretske šanse. Najuvjerljiviji su za vikend bili drugi i treći iz prošle sezone odnosno VERN i Baltazar. Oni su očitali futsal lekcije svojim protivnicima svladavši ih s po 10:1. Velikih deset golova zabila je i ekipa Kineziološkog fakulteta, s tim da su primili jedan više.

Detalj s prošlogodišnjeg futsal finala / foto: Ivan Božić|srednja.hr

Sedmo kolo Sveučilišne futsal lige u Zagrebu bilo je kobno za 12 ekipa, koje više nemaju nikakve šanse za plasman u sljedeći krug. Mada neki od fakultetskih timova koji su ispali imaju još dvije utakmice do kraja, ni potencijalnih šest bodova neće im biti dovoljno. Oko deset ekipa imaju pak tek teoretske šanse za prolaz.    

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Poznati prvi putnici u osminu finala

Najneizvjesnije će do kraja biti u skupini D

U skupini A za sada je ispala Algebra, dok KBF te FKIT uz eventualne maksimalne učinke, imaju teoretske šanse za prolaz. Naravno uz poklapanje nekolicine drugih rezultata. Sljedeće kolo ogledat će se međusobno.

Skupina B ima tri ‘utopljenika’ odnosno Grafički fakultet, VSITE i Hrvatsko vojno učilište. Hrvatski studiji te PMF su u poziciji da prolaz mogu osigurati uz dvije pobjede u zadnje dvije utakmice, s tim da istovremeno TVZ ne smije osvojiti nijedan bod.

U skupini C već se zna tko prolazi, a tko ispada, ali će naravno još biti borbe za što bolji plasman, koji onda osigurava i slabije pozicioniranog protivnika iz skupine D.

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] RGNF i dalje stopostotan nakon uvjerljive pobjede u derbiju za Pierottijevu 6

Timovi koji ispadaju su FBF, Veterina, FER 2, TTF te Stomatologija. Trenutno je vodeći u grupi C Kineziološki fakultet s 16 bodova u šest mečeva.

U skupini D tri su se momčadi nakon sedmog kola oprostile od mogućnosti prolaska u knock out fazu. To su Arhitektura, Agronomija i Libertas.

RGNF je i dalje vodeći u skupini D, iako je nakon stopostotnih 12 bodova u prva četiri kola, počeo pomalo posustajati.

Tako je u posljednje dvije utakmice osvojio isto toliko bodova. Šest ekipa iz ove skupine imaju realne šanse za prolaz dalje.

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Trostruki prvak poražen, a FER upropastio protivnika s brutalnih 21:0

FER 1 postigao brutalnih 52 gola u šest utakmica

Kao što smo već spomenuli u sedmom su kolu najuvjerljivije pobjede ostvarile ekipe VERN-a i BAK-a. Oni su deklasirali protivnike rezultatom 10:1, a po deset golova u protivničke mreže su zabili KiF-ovci te Promet.

Iako je u ovom kolu bio ispodprosječno raspucan, zabivši ‘samo’ četiri gola, FER 1 je i dalje na prosjeku iznad osam golova po utakmici (52 u šest susreta). Istovremeno je primio njih svega šest, po čemu su druga obrana lige. Konkurent iz skupine VERN je samo pet puta do sada vadio loptu iz mreže. I to tri puta u utakmici, protiv HVU-a koje je već ispalo.

Unatoč impresivnoj gol razlici FER-a 1, vodeći strijelac Lige je Dominik Vukojević, igrač RRIF-a koji je postigao 16 zgoditaka.

Pogledajte sve rezultate sedmog kola i trenutne poretke.