Pretraga

Sveučilišna futsal liga: Poznate skupine u muškoj i ženskoj konkurenciji

A- A+

Ždrijeb za sezonu 2014./2015. Sveučilišne futsal lige u Zagrebu za studente i studentice, održan je jučer u prostorijama malonometnog kluba Alumnus. Srušen je rekord po broju sudionika u obje konkurencije. Tako će se za naslov u muškoj kategoriji boriti 38 ekipa, s 37 visokoškolskih ustanova, a u ženskoj 16 ekipa s isto toliko fakulteta. Pogledajte skupine u tablicama! Mada još nije potvrđeno, neformalno doznajemo da će se muška liga ponovno igrati u Martinovci (kod FER-a), a ženska u dvorani Ekonomskog fakulteta.

Sveučilišna futsal liga u Zagrebu počinje se odigravati, kako neslužbeno doznajemo drugi vikend u 2015. (10. i/ili 11. siječnja), a sinoć je održan ždrijeb skupina u muškoj i ženskoj konkurenciji. Treba naglasiti da je ove godine natjecanje u obje kategorije brojnije ekipama nego ikad. Tako će se za naslov kod studenata boriti 38 ekipa s 37 visokoškolskih ustanova, a kod studentica 16 timova s isto toliko fakulteta.

Izdvojeni članak

Građevina obranila naslov prvaka Sveučilišne futsal lige

Može li Građevina i do treće uzastopne titule?

Građevina je nakon titule u sezoni 2012./2013., pokazala u prošloj kako nije bilo riječ o jednogodišnjoj senzaciji. Svladali su VERN, za koji nastupa 5-6 hrvatskih futsal reprezentacija. Ove će se sezone ogledati s devet momčadi u prvom krugu, budući da su ždrijebanjem dospjeli u jednu od dvije skupine s po deset momčadi.

Ono što na prvi pogled ‘upada’ u oči je okolnost da se u ovoj skupini s braniteljima naslova nalazi i uvijek neugodni Kineziološki fakultet. Naime, KIF-ovci nisu imali status nositelja, pokleknuvši prošle godine na šesterce u dvoboju četvrtfinala protiv Ekonomije.

No bude li Građevina i približno konzistentna kao prošle godine, kada su protutnjali skupinom osvojivši 19 bodova te primivši svega 5 golova u grupnoj fazi, teško će ih se zaustaviti. 

Mada je nekoliko novih ekipa, za koje se ne zna koliku su snažne, za najviše pozicije će se uz navedene dvije ekipe prema tradiciji zasigurno i ove godine boriti još VERN, FER 1, Ekonomija te ZŠEM, a i Libertas je prošle godine svoje ‘vedrije dane’.

Izdvojeni članak

VERN postao europskim sveučilišnim viceprvakom u futsalu

U konkurenciji djevojaka tri ekipe iznad ostalih

Kada je riječ o prethodne dvije sezone medalje su osvojile tri ekipe. U prošloj je bio raspored:

  • Kineziologija – zlato, Ekonomija – srebro, PMF – bronca, a godinu prije  –

  • Ekonomija – zlato, PMF – srebro te Kineziologija – bronca.

Međutim, obzirom da je daleko najjača igračica lige iz prošle godine, ‘haklerica’ Kineziologije Tihana Nemčić otišla profesionalno igrati futsal u Italiju, ostaje za vidjeti kako će taj gubitak nadomjestiti braniteljice naslova.

Jedno je sigurno, futsal je u konkurenciji studentica nikada nije bio popularniji, budući da je ove godine čak četiri ekipe više u natjecanju, odnosno ukupnih 16 u četiri grupe. Provjerite u tablici tko će se s kime ogledati u grupnoj fazi.