Pretraga

Sveučilišna futsal liga: Poznati prvi putnici u osminu finala

A- A+

Još je samo dva kola ostalo do kraja prvog dijela Sveučilišne futsal lige u Zagrebu te se lagano stvari kristaliziraju, mada je još puno slobodnih mjesta za drugi krug. Dva kola prije kraja, nekoliko ekipa su praktički osigurale ulaznicu za osminu finala te mogu ispasti samo u teoriji. Među njima je i branitelj naslova Građevinski fakultet, koji predvodi ljestvicu A grupe. Derbi posljednjeg šestog kola odigrali su brončani iz prošle sezone igrači Baltazar Adam Krčelića te uvijek neugodni Kineziološki fakultet. Koliko je bilo tijesno svjedoči i podatak da su oba poluvremena završena neriješeno, odnosno na kraju 4:4. Pogledajte u tablicama i ostale rezultate te poretke po skupinama.

Iz arhive/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

Šesto kolo zagrebačke Sveučilišne futsal lige, ponudilo je nekoliko zanimljivih dvoboja, a u središtu pozornosti bio je svakako duel višestrukog pobjednika Lige Kineziološkog fakulteta te trećeplasiranog iz prošle sezone Baltazara Adama Krčelića. Građevina je tijesno pobijedila FKIT, a najuvjerljiviji je u ovom kolu bio FER 1 koji je svladao PMF 8:2. Fakultet političkih znanosti se na vrhu skupine D izjednačio s RGNF-om, dok je u skupini C vodeći KIF, s 13 bodova koliko imaju Geodetski fakultet i FSB. 

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] U golijadi kola Političari se pokazali prejakim za Poljoprivrednike

Obzirom da se skupine sastoje od po devet momčadi, svako kolo je jedna ekipa slobodna pa tako da nisu sve ekipe odigrale po šest susreta, što detaljnije možete pogledati u tablicama skupina.

Kapetan KiF-a – Ambicije su uvijek iste, a to je naslov prvaka

Već smo vas djelomično uputili u derbi susret šestog kola, koji su odigrali KIF i BAK. Oba poluvremena su završila rezultatom 2:2, odnosno na kraju ukupnih 4:4.

– Smatram da je sama utakmica opravdala epitet derbija i da je neriješen rezultat u konačnici pravedan. Šta se same utakmice tiče, iako nismo dovoljno uigrani većim dijelom smo kontrolirali tijek utakmice te nam ostaje žal šta smo vodstvo od 2:0 prokockali padom koncentracije pred kraj poluvremena. Žao mi je da Baltazar nije bio u punom sastavu kao ni mi, jer bi utakmica bila sigurno još kvalitetnija, analizira nam kapetan KIF-a i dvostruki strijelac u derbiju Ivan Piplica.

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] RGNF i dalje stopostotan nakon uvjerljive pobjede u derbiju za Pierottijevu 6

Kineziološki fakultet je jedna od ekipa koja je odigrala pet susreta te su vodeći u svojoj skupini s 13 bodova, odnosno četiri pobjede i ovaj posljednji remi. Zadovoljan je kapetan takvim okolnostima.

– S obzirom da je grupna faza i da imamo dosta novih igrača u sastavu, u globalu sam zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone, što pokazuje i stanje na tablici gdje zauzimamo prvo mjesto. Jedino za čim mogu žaliti je nemogućnost dolazaka na treninge pojedinih igrača koji su nam kostur jer u isto vrijeme imaju treninge u svojim klubovima (Alumnus, Dinamo, Uspinjača…) te bi puno od njih mogli naučiti novi igrači i ujedno se uigrati još bolje, objašnjava Piplica.

Kineziološki fakultet je po svojoj prirodi institucija na kojoj studiraju sportaši, tako da nema natjecanja u kojem ne ciljaju na osvajanje titule. Drugačije nije s ni muškom futsal ekipom.

– Naše ambicije su svake sezone iste, a to je naslov sveučilisnog prvaka. Uz kvalitetan pristup do kraja sezone i malo sreće smatram da možemo pomrsiti račune svima i okititi se naslovom, zaključuje Ivan Piplica.

Nekoliko ekipa praktički u drugom krugu

Dva kola prije kraja prvenstva, nekoliko ekipa praktički je izborilo drugi krug te samo u teoriji mogu ispasti. Primjerice Građevinski fakultet nakon šest kola ima 15 bodova te je gotovo sigurno u osmini finala.

Obzirom na uvjerljivost predstava u pet odigranih utakmica, u kojima su skupili isto toliko pobjeda, teško je vjerovati da će FER 1 ili VERN ispasti, mada je to u nekim ludim kombinacijama moguće.     

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Trostruki prvak poražen, a FER upropastio protivnika s brutalnih 21:0

Sasvim blizu drugom krugu je i spominjani KIF u skupini C odnosno RGNF u skupini D. Obje ekipe u pet utakmica imaju po četiri pobjede i jedan neriješeni ishod.

Ipak vrlo je važno osigurati si što bolju poziciju uoči nastavka natjecanja budući da bolje mjesto na tablici osigurava i lakšeg protivnika u osmini finala.

Ekipe se križaju ovako:

– A1:B4


C2:D3


B2:A3


D1:C4


C1:D4


A2:B3


D2:C3


B1:A4

U galeriji pogledajte tablice skupina, te rezultate ovog kola. Dodajmo na kraju da su najbolji strijelci lige nakon šest kola Josip Grubeša iz ekipe FER 1 te Dominik Vukojević s RRIF-a, koji su postigli po 13 golova.