Pretraga

[Top sportaš] Upoznajte 2,05 visokog ‘Robocopa’ iz Cibone Antuna Maričevića

A- A+

Antun Maričević je 17-godišnji centar Cibone, koji pohađa Druge ekonomsku školu u Zagrebu. Trenutno zbog operacije nosa na glavi nosi masku poput Robocapa, ali i tjelesna konstrukcija mu je slična nekom super junaku. Visok je 2,05 a težak 104 kilograma. Zbog bavljenja košarkom iz rodnog Srednjeg Lipovca je u drugi razred srednje došao u Zagreb, a o svemu pomalo rekao nam je u video intervjuu.

Antun Maričević / Foto: Ivan Božić/srednja.hr

Sa svojih 17 godina Antun Maričević već ima zavidne košarkaške mjere. Visok je 2,05, a težak 104 kilograma. Susreli smo ga na završnici srednjoškolskog Državnog prvenstva momčadskih sportova u Poreču, gdje je njegova Druga ekonomska na kraju osvojila srebro.

Izdvojeni članak

[Top sportaš] Upoznajte odbojkaša Marina Tomića, koji smečevima zadaje glavobolju protivnicima

Za poraz u finalu od borbene Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole iz Samobora dijelom je zaslužna i ozljeda gležnja, koju je Maričević zadobio u polufinalu pa nije mogao dati puni doprinos u završnom obračunu.

Antun se košarkom počeo baviti s 13 godina, a obzirom da je pokazao iznimni dar, preselio se u Zagreb nakon prvog srednje, a na kraju je dospio u redove trofejne Cibone.

U intervjuu nam je rekao štošta o svome košarkaškom putu, ali i crticama iz privatnog života.

Pogledajte u blic razgovoru, koji je Antunu omraženi predmet u školi, tko mu je sportski uzor, kakvu muziku voli slušati te još nekolicinu pojedinosti o ovom perspektivnom sportašu.