Pretraga

[Top sportašica] Talentirana košarkašica Ivana Dojkić već je sa 16 napravila inozemni transfer

A- A+

Ivana Dojkić ultratalentirana je košarkašica, koja pohađa Športsku gimnaziju u Zagrebu po mentorskom programu, obzirom da je prošle sezone napustila ŽKK Novi Zagreb i karijeru nastavila u slovenskom Athlete Celju. Sada 17-godišnja Ivana, nastupala je već u Euroligi, a na kadetskom Europskom prvenstvu 2012. na njen pogon (prosjek 16,5 koševa po utakmici) reprezentacija je osvojila deveto mjesto. ‘Ulovili’ smo ju u rodnom Poreču uoči završnice Državnog prvenstva pa nam je otkrila više o sebi.

Učenica Športske gimnazije iz Zagreba Ivana Dojkić sa svojih je 17 godina već napravila stvari, koje mnogi ne ostvare za vrijeme cijele karijere. Prošle je godine ŽKK Novi Zagreb zamijenila celjskim Athleteom, nastupila je na dva kadetska Europska prvenstva te oba puta bila četvrti strijelac natjecanja, a već je osjetila čar igranja u Euroligi.

Izdvojeni članak

Top sportašica: Anita Kelava (15) među najperspektivnijim košarkašicama u Europi

Trenutno je Ivana, koja igra na poziciji playa, a povremeno i dvojke u rodnom Poreču, gdje će sutra nastupiti za svoju školu u završnici srednjoškolskog Državnog prvenstva u momčadskim sportovima pa smo iskoristili priliku pitati ju o svemu pomalo.

Otkrila nam je koji su joj hobiji, neostvareni snovi, ciljevi u košarci, ali i kakva je učenica te koliko su česti njezini treninzi.

U videu pogledajte što nam je odgovorila.