Pretraga

Tri puta deset naj s Mundijala: golovi, obrane i trenuci za pamćenje

A- A+

Nakon 31 dana, okončano je Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu. Po četvrti put u svojoj povijesti osvojila ga je Njemačka, pobjedom od 1-0 nad Argentinom. Najboljim igračem turnira, po mnogima neočekivano je proglašen Lionel Messi, dok je prvi topnik sa šest pogodaka kolumbijski napadač James Rodriguez. U tekstu vam donosimo deset najboljih golova, deset najboljih obrana te deset trenutaka, koji će ući u anale najvećih nogometnih smotri.

Završio je najveći sportski događaj u ovoj godini – Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu. Osvojila ga je po četvrti puta u svojoj povijesti Njemačka. Kada je riječ o individualnim priznanjima, najboljim igračem proglašen je argentinski čarobnjak Lionel Messi, dok je najbolji vratar Manuel Neuer. Sa šest pogodaka prvi topnik natjecanja je Kolumbijac James Rodriguez. Najboljim je pak mladim igračem proglašen 21-godišnji francuski vezist Paul Pogba. U tekstu vam donosimo tri puta po deset naj s Mundijala u Brazilu. Evo koji su najbolji golovi, obrane te upečatljivi trenuci, koje ćemo teško zaboraviti.

Izdvojeni članak

Najčudnije činjenice o nogometašima sa Svjetskog prvenstva

Najboljih deset golova na Svjetskom prvenstvu

Na Mundijalu u Brazilu, postignut je ukupno 171 gol, čime je izjednačen rekord postignutih golova na svjetskim prvenstvima, otkada se natječu 32 reprezentacije, koji je do sada držalo SP u Francuskoj 1998.

Među tom velikom brojkom, prosječno 2. 67 po utakmici svakako se mogu izdvojiti oni, koje smo poželjeli pogledati nekoliko puta na usporenoj snimci.

Pogledajte deset najboljih golova. Na trećem mjestu je maestralni volej Australca Tima Cahilla, drugi je neobični lob glavom, koji je izveo Robin Van Persie, dok je na prvom mjestu vješta i efikasna reakcija Jamesa Rodrigueza!

Izdvojeni članak

Rekordne pobjede i golijade na svjetskim nogometnim prvenstvima

Najbolje obrane na Mundijalu

Iako je ovo Svjetsko prvenstvo u Brazilu ostalo upamćeno po rekordnom broju pogodaka, ipak su se s druge stane istaknuli i čuvari mreža pa se očekuje vrlo živahan prijelazni rok, kada su u pitanju vratari.

Potaknuti izvrsnim obranama na Mundijalu, neki velikani poput Barcelone već su u svoje redove doveli golmane. Konkretno, katalonski div je doveo čilenaskog golmana Claudia Brava, a unatoč tome što je Bayernov vratar Manuel Neuer proglašen najboljim na turniru, Bavarci su odlučili zaoštriti konkurenciju na golu i dovesti kostarikanskog junaka Keylora Navasa u svoje redove.

Ne sumnjamo da će se ‘snaći’ i meksički čuvar mreže Guillermo Ochoa, koji je prije Svjetskog prvenstva ostao bez kluba.

Pogledajte obrane koje su obilježile netom završeni Mundijal.

Izdvojeni članak

Otkrijte koji je najgledaniji mundijal prema broju ljudi na utakmicama

Deset najupečatljivijih trenutaka Svjetskog prvenstva

U 31 dan natjecanja, štošta se događalo na terenu i oko njega te je uistinu teško izdvojiti samo nekoliko upečatljivih trenutaka. Ipak treći kanibalski ispad Luisa Suareza, svakako je nešto što će se teško zaboraviti.

Tu su i velike sudačke pogreške, nove tehnologije, zanimljive proslave golova, kao i oštri i pogibeljni startovi.

Pogledajte deset vrlo kontroverznih momenata s ovog Svjetskog prvenstva. Dosuđeni penal japanskog suca Nishimure nad Hrvatskom, također je našao svoje mjesto na ljestvici.