Sport

Anka Juričić je među dvije tisuće volontera na Europskim sveučilišnim igrama najstarija, a unatoč tomu što je u kasnim sedamdesetima, doprinos društvu kroz besplatan rad još uvijek je njena satisfakcija. Trenutno pomaže pri održavanju natjecanja u bridžu, a ono po čemu je jedinstvena osim po zrelim godinama je i okolnost da je volontirala i na Univerzijadi 1987., koja se također održavala u hrvatskoj prijestolnici. Valja naglasiti da je gospođa Anka dobitnica Volonterskog Oskara. To se priznaje dodjeljuje osobama, koje su se istaknule posebnim i nezamjenjivim doprinosom u razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Zagrebu.

Upoznajte divnu gospođu Anku, najstariju volonterku na Europskim sveučilišnim igrama
Izvor: Facebook EUG Zagreb - Rijeka

Anka Juričić je nimalo obična volonterka na Europskim sveučilišnim igrama, koje se upravo održavaju u Zagrebu i Rijeci. Naime, ona je najstarija među više od 2.000 volontera, koji dobrotvornim radom pomažu u održavanju Igara.   

Iako je u kasnim sedamdesetima, a ima iza sebe već tri desetljeća volonterskog rada, gospođa Anka i dalje ne odustaje. Ne, samo to, nego joj ove Igre i dobro dođu, kao svojevrsni eliksir mladosti!

- Najstarija sam volonterka na Sveučilišnim igrama, ali se osjećam mladom, jer je toliko mladih ljudi oko mene, izjavila je Anka Juričić za službene stranice Igara.

Divne uspomene je vežu za Univerzijadu, koja se održala u Zagrebu 1987., a na kojoj je također volontirala.

- Puno lijepih uspomena imam s Univerzijade u Zagrebu, ali znam da ću i na ovim Igrama doživjeti neke nove lijepe trenutke, a i upoznati nove prijatelje, objasnila je gospođa Anka.     

Kao mlada je također bila zadužena za pomaganje ljudima, budući da je radila u Crvenom križu, a najdulji volonterski 'staž' ima u Domu za starije osobe Trešnjevka. Pogledajte prilog o ovoj nevjerojatnoj ženi, koji je ukratko sažeo njenu biografiju i neizbrisiv doprinos koji je dala društvu.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.