Pretraga

VERN postao europskim sveučilišnim viceprvakom u futsalu

A- A+

U tijeku je osmi dan Europskih sveučilišnih igara u Rotterdamu, a već dosta razloga za zadovoljstvo imaju hrvatski predstavnici. VERN je tek u finalu futsala pokleknuo, postavši tako viceprvakom Europe, a bolja je bila pariška Sorbonna s 4:3. Srebro su osvojili i stolnotenisači Sveučilišta u Zagrebu. Donosimo i ostale rezultate hrvatskih predstavnika na popularnoj ‘Europskoj univerzijadi’ na kojoj sudjeluje više od tri tisuće studenata iz 35 europskih zemalja.

Igrači i stručni stožer VERN-a slave osvajanje srebra

Uz nekoliko brutalnih pobjeda, među kojima je i 18-0 iz prvog kola, VERN je osvojio drugo mjesto u futsalu na Europskim sveučilišnim igrama u Rotterdamu. Boljim se u finalu pokazalo ugledno pariško Sveučilište Sorbonna s 4-3. U nepunih osam dana ove popularne ‘Europske univerzijade’, hrvatski su predstavnici napravili već dosta odličnih rezultata uz dvije srebrne medalje.

Izdvojeni članak

Zagreb i Rijeka domaćini Europske univerzijade!

Na ovim Europskim sveučilišnim igrama u nizozemskoj luci Rotterdam, natječe se više od tri tisuće studenata iz 35 zemalja našeg kontinenta. Uz VERN, medaljom srebrenog sjaja su se okitili i stolnotenisači Sveučilišta u Zagrebu, dok su rukometašice i rukometaši, također s našeg najvećeg sveučilišta, osvojili ono najnepopularnije četvrto mjesto.

Predstavnice Sveučilišta u Splitu u tenisu se pak danas bore za brončanu medalju.

Svi ovi rezultati dobra su najava sljedeće, treće po redu ‘Europske univerzijade’ koja će se održati 2016. godine u Zagrebu i Rijeci.

Trener trofejne generacije VERN-a nije krio oduševljenje i zadovoljstvo ostvarenim podvigom.

– Ovo je potvrda da višegodišnje ulaganje, puno rada i ljubav prema sportu mogu donijeti vrhunske rezultate, iznimno sam ponosan na svoj tim i na svoje suradnike koji su napravili pravo malo čudo u ovih osam dana. Kao trener imao sam priliku osvojiti EP, no ova medalja ima posebno značenje, zaključio je trener Matija Đulvat.