Sport

[VIDEO] Ovako se zezaju mladi hrvatski sportaši

Objavljeno 30.04.2016 16:10 piše Ivan Božić

Tijekom dva dana koliko je trajala završnica sportskog Državnog srednjoškolskog prvenstva, moglo se vidjeti niz sjajnih pojedinaca i ekipa te će zasigurno mnogi od njih predvoditi hrvatske reprezentacije u pohodima na međunarodne medalje. Ipak, u svoj napetosti i borbi za nacionalne naslove, učenicima ne nedostaje niti smisla za humor.

[VIDEO] Ovako se zezaju mladi hrvatski sportaši
foto: Jerko Mihaljević|srednja.hr

Izdvojili smo nekoliko momenata te ih na spomenutom natjecanju zabilježili kamerom i fotoaparatom.  

'Mujo i Fata - idemo do zlata'

Sigurno su vam poznate riječi ohrabrenja 'Iznad svih - Hrvatska', koje uoči utakmica i nakon time outa izgovaraju igrači rukometne reprezentacije Lijepe naše.

E sličan pristup, samo malo otkačeniji te baziran na internim forama, imale su i neke muške rukometne ekipe na Državnom prvenstvu u Poreču.

Tako su rukometaši Srednje škole Ivan Švear iz Ivanić Grada, pohod do bronce ostvarili uz usklike:

'Mujo i Fata - idemo do zlata!'.

Rukometaši I. gimnazije iz Osijeka, također su svoje interne fore ugradili u poklič ohrabrenja pa je njihov glasio 'svi-za-c'!

Košarkaši Gimnazije Dubrovnik ili 'Cojones' te Hardenova kuhinja

Košarkaši Gimnazije Dubrovnik, postali su nacionalni srednjoškolski prvaci na krilama kadetskog reprezentativca Petra Dubelja.

No uz sjajnu igru te kolekciju ozljeda, pozornost su privukli i zezancijom koja je pratila njihov put k uspjehu.

Naime, u proslavama koševa koje su zabijali u završnici Državnog prvenstva, uočljiv je bio utjecaj NBA lige te tamošnjeg folklora. Konkretno, postignute trice Dubrovčani su obilježavali poznatim 'kuhanjem i miješanjem' a la James Harden (bek šuter Houston Rocketsa nap. a.)

[VIDEO] Ovako se zezaju mladi hrvatski sportaši
foto: Jerko Mihaljević|srednja.hr

Uz iskonsku košarkašku 'furku', Dubrovčani su imali i poseban način proslave titule s peharom. Samo ćemo vam reći da sami sebe nazivaju Cojones (prijevod pronađite sami), a ostalo pogledajte u videu.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.