Pretraga

Varaždinski gimnazijalci među nogometnom elitom: Na Svjetskom prvenstvu osvojili 11. mjesto

A- A+

Druga gimnazija Varaždin tijekom proteklih sedam dana, branila je boje Hrvatske na Svjetskom školskom nogometnom prvenstvu u Pragu te je na kraju osvojila sjajno 11. mjesto. Da je malo sreće bilo, plasman bi bio još bolji, no u četvrtfinale nisu prošli zbog međusobnog ogleda s Čileom, premda su imali jednak broj bodova, kao ta južnoamerička zemlja, koja je završila među osam najboljih. Ipak, Varaždinci su zadovoljni svojim rezultatom, a neke od dojmova s natjecanja, s nama su podijelila tri igrača te ravnateljica i najvatrenija navijačica Zdravka Grđan.

izvor fotografije: Facebook

Pobjedom protiv  Bugarske time i osvjanjem 11. mjesta, Druga gimnazija Varaždin završila je nastup na Svjetskom školskom prvenstvu u nogometu. Ipak, ostat će mali žal, jer su bili sasvim blizu plasmana u četvrtfinale, no, na kraju je nedostajalo i nešto sportske sreće.   

Da je ovo sjajno posložena momčad, pokazalo je i prošlogodišnje Europsko prvenstvo na kojem su bili četvrti, među 32 najbolje školske ekipe sa Starog kontinenta. 

Mislim da su za ispadanje bile presudne neke individualne greške

No, da ne bi bilo zabune, Varaždinci su 11. mjestom napravili veliki uspjeh, ali kao i svi sportaši, tako su i oni htjeli ići do kraja. Međutim, malo je zaškripalo u pojedinim momentima. Točnije, u duelu s najboljim ekipama, Varaždinci su bili izvrsni, ali nedostajalo je motivacije u ‘malim dvobojima’.

– Mislim da nismo otišli u četvrtfinale zbog nekih individualnih grešaka naših igrača. Prvu utakmicu smo se stvarno trudili, pokušali smo
pobijediti Čile, ali nije išlo. Poslije grupne faze smo malo izgubili motivaciju jer ipak nismo ušli u četvrtfinale. Na kraju smo u borbi za plasmane od 9. do 16. mjesta dobili Slovačku
izgubili od Irana pa opet dobili Bugarsku i zauzeli 11. mjesto u svijetu, što je mislim prilično dobar rezultat, komentirao nam je golman Tibor Banić.

Izdvojeni članak

Druga gimnazija Varaždin ide na Svjetsko nogometno prvenstvo

O tome kako su se najviše posvetili duelima s favoritima, govorio je strijelac pobjedničkog gola, kojim je izboreno 11. mjesto.

– Dakle ovo je bilo predivno iskustvo, atmosfera je bila odlična, svi smo se međusobno povezali i od pojedinaca je
nastao sjajan tim igrača, koji su tu uvijek bili jedni za druge. Najviše truda smo uložili protiv Turske i Bugarske
koji su bili favorizirani u našoj skupini. Obje utakmice smo pobijedili, što znači da se naš trud isplatio, rekao nam je Dominik Masten.

Izdvojeni članak

Maturant golom odlučio putnika u I. nogometnu ligu pa prozborio o školi, norijadi i budućnosti

Varaždinci već gledaju naprijed – u Srbiji ćemo ozbiljno konkurirati

Svoje dojmove s turnira, s nama je podijelio i jedini strijelac u najvećoj pobjedi Druge gimnazije, onoj protiv Turske. Upravo je to istaknuo kao trenutak kojo će pamtiti.

– Na ovom je turniru najupečatljivije za mene bilo to što sam postigao gol europskim prvacima, rekao nam je Filip Perčić i dodao da kući nosi niz lijepih uspomena iz Praga, jer su se nakon zbivanja na terenu, družili s ekipama s raznih krajeva svijeta.

Možda svega ovoga ne bi ni bilo, da od samog starta učenici nemaju veliku podršku od svoje ravnateljice Zdravke Grđan. I ovoga puta ona je disala uz nogometaše te je na kraju jako zadovoljna postignutim.

– Kao ravnateljica Druge gimnazije iznimno sam ponosna na sve svoje učenike sportaše, na trenera Kosa, Androvića i
trenera NK Varaždina Gorana Labaša. Postigli smo izvrsno 11. mjesto na svijetu i zaista učenici su dali sve od sebe, igrali su najbolje što se moglo, objašnjava nam.

Zadovoljna je i podatkom da smo od susjednih zemalja, najviše postigli na ovom prvenstvu.

– Interesantno je primijetiti, da smo od ekipa iz susjedstva, na kraju mi postigli najbolji rezultat.
Slovenija je zauzela 14. mjesto, a Srbija 16., govori nam ravnateljica Zdravka Grđan.

No, što je bilo bilo je, ravnateljica već gleda naprijed i najavljuje nove napade na dobre rezultate.

– Dokazali smo kao škola da školski sport i veliki nogomet itekako imaju svoju budućnost. U tijeku su neki planovi za budućnost. Evo konkretno, 2019. biti će sljedeće veliko natjecanje u nogometu u Srbiji i mi ćemo tu ozbiljno konkurirati, zaključuje ravnateljica Druge gimnazije Varaždin.

Za kraj recimo da su prvaci svijeta na ovom najtecanju postali učenici iz Katra. Oni su u finalu s 2:1 svladali školsku reprezentaciju Njemačke.