Pretraga

Velika analiza svih 16 ekipa koje su prošle u osminu finala Sveučilišnog futsal lige

A- A+

Osmina finala Sveučilišne futsal lige u Zagrebu, odnosno najmasovnijeg sportskog natjecanja pri našem najvećem Sveučilištu, igra se u subotu od 10 do 18 sati u Martinovci. Povodom toga, Marko Lepoglavec, voditelj natjecanja i osoba koja je pogledala sve utakmice dijela po skupinama, analizirao nam je 16 ekipa koje su prošle u drugi krug. 

Iz arhive portala srednja.hr| foto: Ivan Božić

Prije nego što s vama podijelimo njegovu analizu, navest ćemo osam parova koji će se u subotu sučeliti.   

Izdvojeni članak

Ovo su svi parovi osmine finala Sveučilišne futsal lige

To su: 

FER 1 : TTF 

 HS : RGNF 

 EFZG : TVZ 

 GEF : VERN 

 PMF : FKIT 

 FSB : ZŠEM 

 GF : MEF 

 LIB : KF

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Kolo obilježila 32. minuta koja se neće ponoviti

Ovako je Marko Lepoglavec vidio formu i prikazanu igru 16 najboljih ekipa, od 38 koliko ih se ukupno natjecalo u Sveučilišnoj futsal ligi. 

Skupina A: 

FER 1 je pobjednik skupine A. Suvereno su osvojili prvo mjesto s najmanje primljenih golova u skupini, svega 12. Uigranost i rutina te iskustvo presudili su u korist Ferovaca. Svoju snagu demonstrirali su u utakmici protiv Ekonomije u 2. kolu kada su ostvarili visoku pobjedu od 7:2. Tu je utakmicu obilježilo 13 žutih kartona i čak 2 crvena kartona. Upravo su na toj utakmici pokazali svoje najjače karte, a to su definitivno dva sidruna, Dario Markić i Josip Grubeša. 

HS su najveće iznenađenje skupine A, a možda i cijelog prvenstva. Ekipa koja je pokazala veliko zajedništvo, volju i agresivnost nije upisala niti jedan poraz, a svoju sezonu dosada su obilježili pobjedom protiv favorizirane ekipe FER-a. Zabili su ukupno 41 pogodak, a uz odličan kolektiv, kao najbolji pojedinci su se iskazali Antonio Zrno i Alen Jagodić.
 

EFZG se ponovno pokazala kao ekipa koja može u istom trenutku razočarati i oduševiti. Pod palicom Mirka Rogošića i Andrije Jergovića upisali su samo jedan poraz, protiv ekipe FER-a, dok su u preostalih 8 utakmica skupili 6 pobjeda. Kroz playoff očekujemo svakako čvrste utakmice od Ekonomije, a najviše bi mogli prijetiti upravo voditelj Mirko Rogošić uz Tvrtka Pajalića i Hrvoja Žuvele. 

GEF je ekipa koju najbolje opisati kao cjelinu. Čvrsta obrana i kompaktnost opisuju ovu ekipu. Najbolji strijelac ekipe je Matija Balaško. U 9 utakmica upisali su samo 2 poraza, protiv ekipe FER-a i Hrvatskih studija, oba rezultatom 2:1, što dovoljno govori da se radi o jednoj respektabilnoj, ozbiljnoj ekipi.

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Branitelj naslova tijesno do pobjede, ZŠEM razmontirao učitelje

Skupina B: 

VERN je pobjednik skupine B. Prije početka sezone, nema pojedinca koji ne bi ovo predvidio. Ali, svoje prvo mjesto potvrdili su tek u zadnjem kolu. Kolo prije kraja držali su drugo mjesto i svakako su skoro poremetili planove drugim ekipama što se tiče plasmana u playoff. O kvaliteti ove ekipe ne treba puno govoriti, s obzirom da se radi o državnom i europskom prvaku. Ekipa još nema iza sebe naslov sveučilišnog prvaka u Zagrebu, a Kanjuh, Horvat, Grbeša, Matošević i ostatak ekipe uvijek su prvi favoriti natjecanja. 

TVZ je ekipa s najmanje primljenih pogodataka ove sezone. Nakon 9 odigranih utakmica primili su samo 8 pogodaka. Uvijek neugodna ekipa, ponajviše se ističe svojom agresivnošću u obrani i timskim duhom. Kvalitetu su definitivno pokazali pobjedom protiv VERN-a rezultatom 2:0, dok su do zadnjeg kola svi očekivali prvo mjesto. Iznenadili su sve prisutne porazom 2:1 protiv Šumarskog fakulteta. Definitivno ekipa od koje se puno očekuje, a kao istaknuti pojedinac iskazao se Stipe Sunara, koji odlično drži i pozicionira svoju ekipu na poziciji zadnjeg. 

RGNF je ekipa koja svakog može iznenaditi. U iznimno neizvjesnoj utakmici protiv VERN-a, gdje su upisali poraz sa zvukom sirene rezultatom 6:5 pokazali su svoju ozbiljnost. Voditelj ekipe Marko Andrić te Marin Roguljić svakoj ekipi mogu zaprijetiti, a ukupno su upisali 3 poraza, protiv ekipe PBF-a 5:4 te protiv TVZ-a 3:0. Zabili su 44 pogodaka, samo jedan manje od VERN-a, čime su svakako pokazali svoju ofenzivnu stranu, a najveća prednost ove ekipe je navijač koji ih vjerno prati na svakoj utkamici i svojim navijanjem stvara odličnu atmosferu. 

TTF je ostvario 4. mjesto skupine B. Ekipa su koja igra jako ofenzivno, a samim time su skloni i primanju dosta pogodaka. Zabili su ukupno 41 pogodak, ali i primili čak 28. Najbolji strijelac ekipe je Ivan Radoš, ali uz Radoša svakako su velika prijetnja i Matija Petriček, Stipe Bušac i Ivica Bekavac Basić. TTF je ugodno iznenađenje ove sezone, vidljiv je pomak u odnosu na prethodne godine, a ovim plasmanom pokazali su svoju ozbiljnost i predani rad.

Izdvojeni članak

Možda nisu najbolja futsal momčad na Sveučilištu u Zagrebu, ali po boemštini im nema ravnih

Skupina C: 

PMF je pobjednik skupine C. Ukoliko to nije ekipa Hrvatskih studija, onda je najveće iznenađenje ovog prvenstva ekipa PMF-a. Najveća prednost ove ekipe je timski duh i požrtvovnost na terenu. Najviše zabijenih i najmanje primljenih golova u skupini C svakako su pokazatelj da se radi o jednoj ozbiljnoj ekipi. Svoj potencijal demonstrirali su na utakmici protiv Građevine, koja je prije početka natjecanja bila favorit skupine, kada su ostvarili pobjedu od 4:1. Kao najbolji pojedinac ekipa istaknuo se Dominik Broz, dok je najbolji strijelac ekipe Filip Jergović. 

FSB je odmah rame uz rame ekipi PMF-a. Također jako ugodno iznenađenje, uz HS, PMF i KIF, jedina su ekipa bez poraza. Konsolidirana su ekipa, koju krasi čvrsta obrana i dobro građena igra u ofenzivi. Matija Uremović je najbolji pojedinac ekipe, a Matej Plivelić pokazao se najopasniji za protivničku obranu s 8 postignutih pogodaka. Ekipa je relativno mlada i svakako su pokazali svoj potencijal, koji jedino može rasti iz godine u godinu. 

GF je ekipa koja je možda dosada najviše razočarala. Ekipa od koje se očekivalo puno, koja je u zadnje četiri godine osvojila 3 naslova, ove sezone za sada nije pokazala ono što se od nje očekivalo. Iako se priča o smjeni generacije i nedostatku Ivana Ivića i Nikole Perkovića, Građevina je i dalje respektabilna ekipa predvođena Andrijom Stipićem i Mariom Pintarom, koje prate nekolicina kvalitetnih pojedinaca poput Jakova Kolege i Josipa Barabe. Svakako očekujemo jako puno u nastavku prvenstva jer je teško zamisliti završnicu bez Građevine. 

LIB je zadnja ekipa koja je kompletirala skupinu C u playoff-u. Iznimno neugodnu i hitru ekipu predvodi Antun Janeš. Pojedinac koji je poznat pratiteljima futsala i igrač koji iza sebe ima veliko iskustvo. U 6 odigranih utakmica, 4 puta je bio igrač utakmice i svakako se istaknuo kao osoba koja može riješiti utakmicu. Uz Janeša, iznimnu kvalitetu je pokazao i Luka Judnić koji je također jako spretan i brz igrač. Od ekipe Libertasa možemo očekivati puno ukoliko se dovoljno čvrsto postave u obrani. Ekipu se može opisati kao atraktivnu jer uvijek teže nadigravanju i puno zabijaju, ali i primaju puno pogodaka.

Izdvojeni članak

[Sveučilišna futsal liga] Građevina se trećom uzastopnom krunom upisala u povijest

Skupina D: 

KIF je očekivano osvojio prvo mjesto u skupini D. Ekipa, koja još nijednu utakmicu nije došla kompletirana, ali i u krnjem sastavu, pokazala je ozbiljnost i kvalitetu. Pod vodstvom Ivana Piplice, očekujemo puno od ekipe KIF-a, a do sada je teško izdvojiti pojedinca jer su sve utakmice riješili kroz kolektiv i zalaganje. Svakako jedan od favorita za osvajanje prvenstva, a ukoliko se uz Piplicu i Pezelja u nastavku ekipi pridruži i ostatak prvotimaca, možemo očekivati puno od ove ekipe. 

MEF je ekipa koja je ugodno iznenađenje ovog prvenstva. Već par sezona ovaj tim krasi epitet kvalitete i pojedinačnih mogućnosti. Ove sezone Daniel Peškir je uspješno posložio ekipu i uz 7 pobjeda iz 8 odigranih utakmica pokazali su da svoje mjesto traže u samom vrhu natjecanja. Do sada, pojedince poput Lovrekovića, Zebe i Davidovića, ove sezone zamijenila je timska igra uz dodatnu kvalitetu pojedinaca na poziciji bekova. Svakako su jedna od kvalitetnijih ekipa na prvenstvu. 

ZŠEM je tradicionalno neugodna ekipa. Pod palicom Kujtima Morine ZŠEM-ovci agresivnim i čvrstim pristupom tvrd su orah za sve ekipe. Ante Markić se najviše istaknuo kao pojedinac, ali ovu ekipu definitivno opisuje kolektiv. Puno se očekuje od Kujtima Morine, koji je ove sezone oslabljen neigranjem Juraja Kuka, koji se ozljedio na početku sezone. Njegov izostanak do sada su dobro pokrili, a u nastavku prvenstva očekujemo kvalitetno izdanje ove ekipe. 

FKIT je zadnja ekipa koju spominjemo, ali ne i najmanje važna. Uigrani Tigrovi godinama su sudionik playoff natjecanja, pa tako nisu razočarali ni ove sezone, unatoč teškoj skupini. Iako smo već mnogo puta opisali ekipe kojima je najjače oružje timski duh, nećemo pogriješiti ni u ovom opisu. Štoviše, ova ekipa jednostavno opisuje timsku igru. Dečki igraju jedan za drugoga, Matija Gretić već dugo godina drži ovu ekipu na okupu i uz podršku navijača očekuju daljnji plasman u natjecanju.

Ovoj Lepoglavčevoj analizi dodajmo kako se četvrtfinale natjecanja igra odmah u nedjelju, 23. travnja, od 19 do 23 sata. Mjesto radnje je ponovno SD Martinovka

Tko se križa u četvrtfinalu, možete pogledati u potonjoj slici.

Osminu finala i četvrtfinale u subotu te nedjelju će igrati i studentice, a više o parovima, satnici i mjestu odigravanja susreta pogledajte na ovoj poveznici.