Pretraga

Video: Albanski 13-godišnjak nepobjedivi ‘fighter’

A- A+


Izdvojeni članak

Bivši boksački prvak Europe, sada uspješan student

Reshat Mati (13) američki je srednjoškolac koji u svojoj dobi nema konkurencije u nekoliko borilačkih vještina. Jednako je uspješan u MMA-u, boksu, hrvanju, džiu – džicu. ‘Albanski medvjed’ nazivaju ovog Albanca po podrijetlu, s kojim mnogi izbjegavaju uopće stati u ring. Osvojio je 22 naslova do sada, među njima i juniorsko olimpijsko zlato.

Njujorški trinaestogodišnjak Reshat Mati strah je i trepet u nekolicini borilačkih vještina. Do sada je osvojio čak 22 pojasa prvaka, te mu je sve teže naći dostojnog protivnika. Albanskog je podrijetla, a od svih borilačkih vještina, ipak MMA odnosno slobodnu borbu najviše preferira.

Već je dobio i nadimak ‘Albanski medvjed’, ali ne zbog konstitucije nego zbog opasnosti koju predstavlja za svoje protivnike.

Vrlo je predan treningu, ali i ostalim obvezama koje ima ovaj učenik iz srednje škole na njujorškom Staten Islandu.

Trenira pet puta tjedno, po dva i pol sata dnevno. Ide u školu, jede, piše zadaću i dolazi trenirati, rekao je ponosni otac ovog mladića. Nepobjediv je u boksu, kick boksu i tajlandskom boksu, a pojase je osvojio i u džiu- džicuu te hrvanju. Sve teže mu je pronaći ravnopravnog konkurenta.

Reshat najviše voli slobodnu borbu ili MMA, jer je kombinacija svih borilačkih vještina.

– Kako je MMA zabranjen u New Yorku za djecu, ali i odrasle, moramo putovati po zemlji kako bi mu našli borbe, dodaje Reshatov otac. Životni san ovom dječaku je okušati se u najjačoj MMA organizaciji UFC-u. Među 22 Reshatova naslova, nalazi se i juniorsko olimpijsko zlato u boksu.