Sport

Državne srednjoškolske prvake u osam sportova doznat ćemo od 27. do 29. travnja, kada se u Poreču održava završnica. No, tko će se s kime ogledati u polufinalnim susretima, odlučeno je današnjim ždrijebom. Ponovno očekivano najviše predstavnika u završnici ima Športska gimnazija iz Zagreba. Oni će pokušati osvojiti medalje s ukupno šest timova.

[ŽDRIJEB] Provjerite koje će se škole ogledati u završnici sportskog Državnog prvenstva
Iz arhive portala srednja.hr/ foto: Ivan Božić

Poznati su parovi polufinalnih susreta u momčadskim sportovima, završnice Dražvnog prvenstva srednjih škola, koje će se od 27. do 29. travnja održati u Poreču. Najviše predstavnika uobičajeno ima Športska gimnazija iz Zagreba.

Oni će s ukupno šest ekipa pokušati uloviti državni vrh.

Inače završnica u Poreču se odigrava u osam sportova, točnije u futsalu, rukometu, košarci, odbojci, krosu, šahu, stolnom tenisu i badmintonu.

Očekivano najviše ekipa na završnicu dolazi iz Zagreba, čak 12 njih. Razočaravajuća je pak okolnost da će iz Splita, medalju u Poreču pokušati uhvatiti tek jedna momčad. Iz Rijeke i Osijeka na završnici će biti po tri momčadi, dok ih recimo Velika Gorica ima četiri.

Ohrabrujuća je pak okolnost da nakon višegodišnjeg odsustva, ponovno na završnici imamo predstavnike jedne otočke škole. Naime, u stolnom tenisu će do medalje pokušati doći stolnotenisači Srednje škole Vela Luka.   

Na završnici će biti i jedna 'domaća' ekipa. Naime, u odbojci za djevojke natjecat će se predstavnice Srednje škole Mate Balote iz Poreča.

U dokumentu pročitajte polufinalne parove, izvučene u današnjem ždrijebu.

U potonjem dokumentu možete vidjeti i ždrijeb završnice za osnvone škole.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.