Sport

Futsal ekipa Sveučilišta u Zagrebu s uvjerljivih je 7:3 jučer svladala Sibirsko federalno sveučilište i tako se okitila naslovom na Europskim sveučilišnim igrama na domaćem terenu. Mada su turnir, na kojem je sudjelovalo čak 28 ekipa, počeli s neugodnim porazom 4:8 od Mostaraca, odmah su u drguom kolu konsolidirali redove te svladali svaku prepreku do kraja. 

Zagrepčani očitali bukvicu Rusima i postali europski futsal prvaci
foto: ESI Zagreb-Rijeka

Bila je to kruna jedne izvrsne generacije, koja je na izlaznim vratima, a ostavila je dubok pečat u domaćim, a i međunarodnim sveučilišnim futsal okvirima. Međutim obzirom da se u Sveučilišnoj futsal ligi u Zagrebu redovno natječe preko 30 ekipa, ne sumnjamo da će se iznjedriti i neki novi šampioni.

U finalu nije sve glatko krenulo...

Iako konačnih 7:3 zvuči kao glatka pobjeda, nije sve krenulo idealno za Zagrepčane. Golom Zykova, Rusi su već u šestoj minuti utakmice poveli.

Takav rezultat bio je na semaforu do 13. minute kada je stvari na početak vratio Nikola Grgić, da bi pred kraj prvog dijela Dario Markić potpuno okrenuo rezultat.

U drugom dijelu Rusi su ponovno poravnali rezultat, no studenti iz Zagreba nisu dugo pristajali na remis. Uskoro su poveli s 3:2, a potom ih je autogol lansirao na dva razlike.

Portugalci uvjerljivo nadigrali Hercegovce u borbi za broncu
U ogledu za brončanu medalju, igrali su predstavnici Sveučilišta Minho i Sveučilišta u Mostaru. Nakon poraza u polufinalnim duelima, Portugalci su se uspjeli kudikamo bolje oporaviti te s uvjerljivih 9-2 osvojiti treće mjesto. Nakon prvih 20 minuta bilo je tijesnih 2-1 za Minho, međutim Mostarci su iskazali previše nervoze, dobili crveni karton i na kraju doživjeli rezultatski debakl.

Potom su se predstavnici Sibirskog federalnog sveučilišta odlučili za igru s pet igrača u polju, kako to nerijetko čine ekipe koje su u zaostatku od više golova pred kraj utakmice.

I dobro ih je krenulo te su smanjili rezultat na 4:3. No dalje nije išlo. Igrači Sveučilišta u Zagrebu su dobro organiziranom obranom uspjeli oduzeti nekoliko lopti i zabiti tri pogotka, što ih je uvelo u mirnu završnicu i slavlje već minutu prije kraja utakmice, što možete vidjeti u videu.  

Visoki presing i duga klupa recept za titulu

Detaljnu analizu finalne utakmice, ali i turnira te želje i pozdrave poslao je inače kapetan futsal momčadi Kineziološkog fakulteta te reprezentativac Sveučilišta u Zagrebu Ivan Piplica.

- Cijeli turnir igramo sa 10 igrača i naš forte za ovaj turnir je bio u tome da igramo visoki presing i da na ritam lomimo protivnike što se na kraju pokazalo kao odlična formula. Šta se tiče finalne utakmice presudio je taj naš ritam koji ekipa Rusije nije mogla pratiti iako u svojim redovima imaju četiri igrača iz njihove prve lige te domaća dvorana, publika koja nas nosila cijelo vrijeme, prijenos na nacionalnoj televiziji... Nije moglo završiti drugačije nego kako je završilo!!! Ovim putem se želim zahvaliti svim svojim suigračima koji su nastupili te spomenuti one koje nisu bili s nama zbog privatnih razloga (Mario Pintar, Antonio Alfoldi i Matija Vurnek), te isto tako profesorima Mladenu Sedaru, Vitomiru Blagojeviću, stručnom stožeru Hrvoji Penavi i Jakovu Ungarovu, našem kondicijskom treneru Denisu Petričeviću, fizioterapeutima Vladi Šimiću i Igoru Latkoviću i naravno tetama u menzi! BIT ĆE ZAGREB UVIJEK ŠAMPION!!!, pokličom završava svoje izlaganje Piplica.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.