Sport

Bogat je za studentski sport bio prošli vikend jer se u Rijeci održalo državno studentsko prvenstvo u plivanju i vaterpolu, najtrofejnijim sportovima na prošlim Europskim sveučilišnim igrama. Zlatnu medalju u plivanju odnijela je ekipa Sveučilišta u Zagrebu, do su najbolji u vaterpolu bili studenti Sveučilišta u Splitu.

Završeno državno studentsko prvenstvo: Provjerite tko su prvaci u vaterpolu i plivanju
Foto: unisport.hr

Prošlog vikenda na riječkim bazenima 'Kantrida' održano je državno studentsko prvenstvo u plivanju i vaterpolu – 'UniSport H2O'. U sportovima koji su za Hrvatsku bili najtrofejniji na netom održanim Europskim sveučilišnim igrama, državno je natjecanje okupilo dvjestotinjak natjecatelja s devet visokoškolskih institucija.

Zagrepčani najbolji plivači

Plivački dio natjecanja tradicionalno je okupio velik broj ekipa pa su se tako na njemu nadmetali studentski predstavnici Sveučilišta u Rijeci, Tehničkog veleučilišta Zagreb, Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta J. Dobrile u Puli, Sveučilišta Sjever, Veleučilišta u Slavonskom Brodu te Veleučilišta L. Ružičke u Vukovaru.

U ukupnom poretku plivačkoga natjecanja, najuspješnijom se pokazala ekipa Sveučilišta u Zagrebu, koja je ekipno najuspješnija bila i u muškoj konkurenciji. Drugo mjesto u ukupnom poretku uzelo je Sveučilište u Splitu, ujedno i najuspješnije u ženskoj ekipnoj konkurenciji. Brončana je medalja pripala domaćinima, Sveučilištu u Rijeci.

Splitski studenti prvaci u vaterpolu

Kao najveći vaterpolo favoriti u natjecanje je ušla ekipa Sveučilišta u Rijeci, koja je na Europskim igrama osvojila zlatnu medalju, a u borbi su se sučeljavali s reprezentacijama Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta J.J. Strossmayera iz Osijeka te Tehničkog veleučilišta Zagreb. Ipak, taj status prvaka nisu uspjeli potvrditi, a zlato im je iz ruku uspjela 'izbiti' ekipa Sveučilišta u Splitu.

Riječani su tako završili drugi, dok je broncu odnijela vaterpolska ekipa Tehničkog veleučilišta Zagreb. Sveučilište u Osijeku ostalo je bez odličja, unatoč hrabroj borbi i pobjedi nad domaćinima u prvoj utakmici.

Konačni poredak na državnom prvenstvu

PLIVANJE

UKUPNO EKIPNO:

1. Sveučilište u Zagrebu
2. Sveučilište u Splitu
3. Sveučilište u Rijeci

EKIPNO - MUŠKARCI:

1. Sveučilište u Zagrebu
2. Tehničko veleučilište u Zagrebu
3. Sveučilište u Rijeci

EKIPNO - ŽENE:

1. Sveučilište u Splitu
2. Sveučilište u Zagrebu
3. Sveučilište u Rijeci

VATERPOLO

1. Sveučilište u Splitu
2. Sveučilište u Rijeci
3. Tehničko veleučilište u Zagrebu
4. Sveučilište u Osijeku

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.