Vijesti

Visoka tehnička škola u Bjelovaru uskoro će dobiti svoj preddiplomski stručni studij Računarstva. Naime, Škola je potpisala Sporazum o strateškom partnerstvu s Erste & Steiermärkische Bankom, a sve u cilju u cilju osnivanja Studija. Dokument o suradnji potpisali su dekanica Visoke tehničke škole Zrinka Puharić te Christoph Schöfböck, predsjednik Uprave Erste Banke. Za novi bi smjer uskoro trebao biti dovršen i kurikulum.

Bjelovarska Visoka tehnička škola pokrenula sve traženiji studij Računarstva
Foto: http://www.bjelovar.hr/

Ovaj je studij kako ističu iz bjelovarske Visoke tehničke škole, veoma tražen na tržištu rada pa bi na taj način bilo omogućeno većem broju studenata zaposlenje upravo u njihovom gradu gdje je kadar inženjera računarstva iznimno potreban. Na prvu godinu stručnog studija bit će upisano tridesetak redovitih te oko petnaest izvanrednih studenata.

Nakon mehatronike i sestrinstva ovo će biti treći studij, a čelnim ljudima Grada cilj je da se bliskoj budućnosti stvore uvjeti kako bi Bjelovar postao veleučilišni grad. Završetkom smjera računarstva studenti stječu titulu inženjera računarstva osposobljenog programsko inženjerstvo.

- Ispitivanjem tržišta rada, Zavoda za zapošljavanje i nakon razgovora s budućim poslodavcima, izražen je nedostatak inženjera računarstva i u tom smjeru i kreće razvoj našeg studija. Jako nam je bitno da imamo za početak jakog strateškog partnera koji je sudjelovao na izradi kurikuluma, u izradi naših izbornih predmeta, a nadamo se da će i njihovi zaposlenici biti naši gostujući predavači i da će Erste biti naša baza za stručnu praksu studenata, kazala je dekanica Puharić. 

Upisi prvih izvanrednih studenata predviđeni su u jesen 2017. godine, a za redovite studente upisi će se vršiti na ljeto 2018. godine. 

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.