Pretraga

Četiri studentice Riječanima pripremile svjetsko gastro iskustvo

A- A+

Četiri studentice diplomskog studija Kulturologije osmislile su projekt Bakanalije- baka nije odavde i riječku gastro ponudu obogatile svjetskim okusima. Ana Javor, Katarina Petrović, Andrea Šikljan i Franka Blažić ovim su projektom proslavile različitosti nacionalnih kuhinja, a čitav su projekt odradile volonterski.

Izvor fotografije: tedx.uniri.hr

Projekt Bakanalije – baka nije odavde, četiri su studentice diplomskog studija na Odsjeku kulturologije odlučile provesti od ideje do realizacije i tako Riječanima pokazati različitosti nacionalnih kuhinja, ali i napraviti uvertiru u čitav program koji će pratiti Europsku prijestolnicu kulture 2020., prenosi novilist.hr.

Izdvojeni članak

[FOTO] Riječki studenti proizvode vlastitu prirodnu kozmetiku

Studentice su ideju dobile u klupama, na predavanjima, a veliku su pomoć i podršku imale u asistentu Renatu Stankoviću. Pripreme za projekt započele su u ožujku, kada su počele obilaziti manjinske zajednice te potencijalne pokrovitelje. Bakanalije su za sve građane bile besplatne, a EPK je financirao projekt. 

Djevojke kažu kako su u samom početku osjećale da postoji sumnja u to hoće li znati upravljati dobivenim novcem, no one su novac namijenile nabavi namirnica te ga ga u jednakom iznosu podijelile manjinskim zajednicama. Uz pokroviteljstvo Studentskog kulturnog centra, Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta i Grada Rijeke, same su radile na projektu i to volonterski. 

Brojne pripreme i dogovore obavljale su u kafićima, pa im roditelji često nisu vjerovali da zaista rade, sve dok nisu vidjeli konačni rezultat koji ih je ugodno iznenadio, pogotovo brojem posjetitelja. Iako ne znaju kuhati, djevojke kažu kako vole jesti, a to je bila dovoljna motivacija da se odluče na ovakav projekt. Sljedeće Bakanalije planiraju već u proljeće, s nešto izmijenjenim dijelovima.