Pretraga

Danas kreće prva govornička škola ‘Grgura Ninskog’ u Splitu

A- A+

Europska udruga studenata prava-ELSA danas otvara prvu govorničku školu ‘Grgura Ninskog’ koja će se tri dana održavati u prostorijama Pravnog fakulteta u Splitu. Sudionici će imati priliku svladati osnove govorništva, retorike i argumentacije, a odaziv studenata svih fakulteta Sveučilišta u Splitu je velik.

Facebook Elsa

Prvu govoničku školu podržali su Pravni fakultet i Grad Split, a tri će dana u programu sudjelovati 75 studenata. Program započinje svečanim otvaranjem danas u 14.30 na Pravnom fakultetu u Splitu.

Izdvojeni članak

Gimnazijalci iz Rijeke debatom uspješno razbijaju strah od javnog nastupa

Nadaju se podršci Sveučilišta u Splitu

Na projektu se radi od početka akademske godine, a cijeli koncept govorničke škole osmislile su četiri studentice Azra Budalica, Ivona Dujmović, Ivana Ivić i Elizabeta Ćormehić. Predavanja i rad u skupinama održat će profesorice s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Nikolina Sokolić i Gabrijela Kišićek, a pridružit će im se i HRT-ov stručnjak za fonetiku, Davor Stanković.

Studentica Ivana Ivić naglašava kako projekt ne bi opstao bez financijske podrške splitskog Pravnog fakulteta, Studentskog zbora Pravnog fakulteta te grada Splita. Nada se kako će buduće govorničke škole podržati i splitsko Sveučilište.

Izdvojeni članak

Preko 600 studenata na 15. Europskom debatnom sveučilišnom prvenstvu u Zagrebu

Govor pred porotom odlučuje o pobjedniku

– Cilj nam je privući što više sponzora i tako što većem broju studenata omogućiti usvajanje osnovnih govorničkih vještina, kaže Ivana Ivić.

Program traje tri dana, a danas je na redu predavanje o kontroli glasa. Sutra će studenti imati priliku raditi u grupama i usvojiti retoričke vježbe dok je treći i poslijednji dan rezerviran za javni govor pred porotom koji je ujedno i natjecateljski dio škole. Pobjednika očekuju i nagrade.