Vijesti

Dođite na jubilarni 5. festival studentskih klapa

Objavljeno 18.03.2017 12:12 piše I. B.

Udruga studenata grada Splita peti put zaredom organizira 'Festival studentskih klapa'. On će se održati večeras (18. ožujka) s početkom u 20 sati u kinu Forum. Na toj, sada već tradicionalnoj manifestaciji nastupaju studenti i u Zagreb donose dašak dalmatinskih pjesama.

Dođite na jubilarni 5. festival studentskih klapa
foto: PR

Na Festivalu će zaljubljenici u klapsku pismu moći poslušati pet klapa koje su prošle izbor stručnog studentskog splitskog uha.

„Želja nam je bila omogućiti svim Dalmatincima i zaljubljenicima u klapsku pismu da barem na jedan dan u Zagrebu mogu uživati u pjesmama o moru i Dalmaciji te se prepustiti maštanju o rodnom kraju, riječi su Ivana Lukšića, predsjednika Udruge studenata grada Splita.

Svi oni koji vole ovaj izvorni dalmatinski napjev, moći će uživati u nastupu sljedećih klapa, koje će otpjevati svaka po dvije pjesme:

1. Klapa Euterpa ( Zagreb )

2. Klapa Gradec (Zagreb)

3. Klapa Falkuša (Zagreb)

4. Klapa Figurin ( Zagreb-Dubrovnik )

5. Klapa Sorelo (Zagreb)

Klapa gost na jubilarnom 5.festivalu je klapa Grdelin, višestruki dobitnici nagrada na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš.

Festival je natjecateljskog karaktera pa će se za najbolju boriti muške, ženske i mješovite klape iz svih dijelova Hrvatske, a koje su po svom sastavu većinom studentske.

- Pjesme za dušu, doza romantike i svevremensko klapsko pjevanje stvorit će vrhunsku atmosferu koja će se zasigurno ponoviti i dogodine, poručuju organizatori.

Ispod poslušajte jedan nastup s 3. festivala studentskih klapa.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.