Pretraga

Dubrovčani dobivaju prvi studentski dom koji će imati 500 soba

A- A+

Grad Dubrovnik je novinarima potvrdio kako ne sebe preuzima izgradnju prvog studentskog doma. Naime, izdana je potvrda o gradnji objekta koji će imati 500 soba, a cijena cjele infrastrukture iznosi 33 milijuna eura. Na konferenciji za novinare gostovao je, uz rektoricu Vesnu Vrtiprah, i gradonačelnik Andro Vlahušić koji je istaknuo kako će ovim potezom podići kvalitetu Sveučilišta na višu razinu .

Na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali rektorica dubrovačkog Sveučilišta Vesna Vrtiprah i gradonačelnik Andro Vlahušić potvrđeno je da će Dubrovčani uskoro dobiti svoj prvi studentski dom. Vrijednost cijele infrastrukture iznosi 33 milijuna eura, a dom će imati 500 soba, piše Slobodna Dalmacija.

Izdvojeni članak

Zagreb dobio novi studentski dom

Kvalitetnije Sveučilište zahvaljujući izgradnji studentskog doma

Izdavanjem potvrde glavnog projekta za gradnju dubrovačkog studentskog doma te nakon realizacije odluke o oslobađanju od komunalnog doprinosa, potvrđeno je da Grad preuzima na sebe izgradnju spomenute  višemilijunske infrastrukture. Najavljeno je i to da će Dubrovnik o Vlade pokušati ishoditi uvrštenje studentskog doma u državni proračun 2014., a poradit će se i na kandidaturi projekta za novac EU fondova.

– Sveučilište u Dubrovniku ne bi bilo pravo bez studentskog doma. Napravili smo mnogo napora da dođe do potvrde glavnog projekta. Grad Dubrovnik će sa 8.5 milijuna kuna sudjelovati u izgradnji komunalne infrastrukture. Našim utjecajem pokušat ćemo djelovati preko Vlade da projekt krene što prije. Ovo je jedan od većih i važnijih projekata za Grad Dubrovnik. Grad demografski treba počivati na mladima, zbog toga želimo kvalitetno Sveučlište i studentski dom, zaključio je gradonačelnik Vlahušić na susretu s novinarima.

Izdvojeni članak

Otvoren Kampus u Splitu, studenti strahuju da će se sobe dodjeljivati preko veze

Rekotrica ne krije zahvalnost i oduševljenje

Rektorica dubrovačkog Sveučilišta Vesna Vrtiprah zahvalila je Gradskoj upravi na suradnji zahvaljujući kojoj se rektorat preselio  u ljetnikovac Pucić te je izrazila zahvalnost i Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja je ustupila zgradu stare bolnice za smještaj brojnih odjela i sveučilišnog kampusa.

– Potvrda glavnog projekta je ključan dokument u projektnoj dokumentaciji za Studentski dom. Dokumentacija mora biti završen do kraja godine kako abdicirali za fondove Europske unije za sljedeće dvije godine. Zahvaljujem se i Gradu i županiji na podupiranju u ostvarivanju strateških ciljeva Sveučilišta u Dubrovniku posljednjih deset godina, istaknula je na konferenciji rektorica Vrtiprah.