Pretraga

Erasmus: Objavljena važna promjena za studente koji odlaze na razmjenu

A- A+

Rezultati natječaja za studentsku razmjenu objavljeni su prije više od deset dana pa su osobe koje su dobile stipendije već počele s pakiranjem za odlazak na nezaboravno putovanje u sljedećoj akademskoj godini. Međutim, svi koji se pripremaju na studij u inozemstvu moraju biti oprezni, jer će se sredinom svibnja objaviti novi obrazac za ‘Ugovor o učenju’ kojim se osigurava kvalitetno obrazovanje svim sudionicima Erasmus plus programa.

Izdvojeni članak

Ove stvari morate znati prije odlaska na studentsku razmjenu

Studenti koji planiraju u sljedećoj akademskoj godini otići na razmjenu nakon 15. svibnja morat će koristiti novi obrazac za ‘Ugovor o učenju’, dokument s kojim se osigurava transparentna i efikasna priprema za studij u inozemstvu.

Ipak, oni koji zbog rokova prijave na strano sveučilište moraju već ovaj tjedan predati ‘Ugovor’ mogu koristiti stari obrazac, objavljen na stranici Sveučilišta u Zagrebu.

Ugovor o učenju potpisuje student, matični fakultet i strano sveučilište, a prije službenog dogovora student je dužan dobro provjeriti i prije odlaska se detaljno dogovoriti o pravilima s ECTS koordinatorom i mentorom, jer priznavanje ispita se vrši prema Pravilniku o međunarodnoj mobilnosti, ali o načinu priznavanja odlučuje fakultet.