Pretraga

Evo kako za vrijeme blagdana rade sveučilišne knjižnice u Hrvatskoj

A- A+

Iako većini studenata ne pada na pamet otvoriti ispitnu literaturu tijekom nadolazećih blagdana, ipak još uvijek postoji nekolicina marljivih i savjesnih kojima nekoliko dana praznika znači više vremena za učenje. Za one kojima će knjižnica biti potrebna, donosimo detaljan popis radnog vremena u četiri nacionalne sveučilišne knjižnice diljem sveučilišnih gradova u Hrvatskoj.

Foto: Srednja.hr

Izdvojeni članak

Najveća sveučilišna knjižnica ima novu rubriku kojom će biti oduševljeni svi ljubitelji knjiga

U Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku, sveučilišne knjižnice za vrijeme blagdana radit će prema nešto izmijenjenom rasporedu, no za svaku od knjižnica vrijedi drugačiji raspored rada uoči i tijekom Božića, odnosno Nove godine.

Tako primjerice Sveučilišna knjižnica u Rijeci od 24. prosinca pa sve do 1. siječnja 2017. godine zatvara svoja vrata za sve korisnike, zatim ponovno od 2. siječnja do 5. siječnja radi prema uobičajenom radnome vremenu. Za blagdan Sveta tri kralja, 6. siječnja ponovno je zatvorena, a od 7. siječnja 2017. Knjižnica radi prema uobičajenom radnom vremenu.  

Osječka Sveučilišna knjižnica za vrijeme predstojećih blagdana radi prema svom redovitom radnom vremenu uz iznimku da subote 24.prosinca i 31.prosinca nisu radne. Nedjeljom osječka Knjižnica ne radi i prema regularnom radnome vremenu.

Sveučilišna knjižnica u Splitu za blagdane radi prema uobičajnome radnom vremenu od 8:00 do 24:00 sata, osim na Badnjak i staru godinu kada će biti zatvorena.

Najveća sveučilišna knjižnica, ona u Zagrebu, za blagdane također radi prema promijenjenom rasporedu. U petak, 23. prosinca, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu bit će otvorena od 8:00 do 21:00 sat. U subotu, 24. prosinca, Knjižnica će biti zatvorena te će ponovno biti otvorena u utorak, 27. prosinca, prema redovitome radnom vremenu. 

U petak, 30. prosinca, Knjižnica će biti otvorena od 8:00 do 21:00 sat. U subotu, 31. prosinca, Knjižnica će biti zatvorena te će ponovno biti otvorena u ponedjeljak, 2. siječnja 2017., prema redovitome radnom vremenu. 

U četvrtak, 5. siječnja 2017., Knjižnica će biti otvorena od 8:00 do 21:00 sat. U petak, 6. siječnja, i subotu, 7. siječnja 2017., Knjižnica će biti zatvorena te će ponovno biti otvorena u ponedjeljak, 9. siječnja 2017., prema redovitome radnom vremenu.