Pretraga

[FOTOGALERIJA] U Splitu otvorena menza s čak 400 sjedećih mjesta

A- A+

Iako je već neko vrijeme u funkciji, nova menza u Studentskom domu ‘Dr. Franjo Tuđman’ u Splitu sada je i službeno otvorena. Menza je ‘teška’ 7,2 milijuna kuna financiranim iz sredstava Studentskog centra te iz proračuna MZOSA-a, a kapacitetom može primiti oko 400 gladnih studenata.

Izvor: Facebook

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Nova menza u centru Splita izgleda kao noćni klub

Studentska menza ‘Kampus’ prostire se na ukupno 1.500 četvornih metara, a s oko 400 sjedećih mjesta novo mjesto za prehranu u gradu ima odvojeni VIP dio kao i restoran za profesore.

Za moderan dizajn nove menze pobrinuli su se arhitekti Emil Šverko i Neno Kezić, isti arhitektonski duo koji je zaslužan za cijelu zgradu Studentskom doma. Cijelom menzom prevladava industrijski dizajn s modernističkim betonskim stupovima i crnim zidovima koji odvajaju blagajnu od mjesta za objedovanje. Kako bi se razbila monotonija, u zidove su ovi kreativni arhitekti urezali nazive nekih dalmatinskih specijaliteta pa se na zidovima može naći pašticada, artičoki s bobom ili pak janjetina s bižima.

Kako se slučajno netko ne bi izgubio u prostranoj menzi u kojoj se dnevno skuha i po 4.500 obroka dnevno na podu su jasno označeni smjerokazi koji cijeli prostor čini efektnijim i daje mu dašak industrijskog prostora.