Pretraga

Filozofski fakultet ima novog dekana!

A- A+

Nakon što je bivši dekan Damir Boras izabran kao novi rektor Sveučilišta u Zagrebu, pojavila se potreba za osobom koja će ubuduće voditi jedan od najvećih hrvatskih fakulteta. Fakultetsko vijeće izabralo je osobu koja će obnašati funkciju novog dekana, a radi se Vlatku Previšiću s Odsjeka za pedagogiju.

Nakon što je bivši dekan Filozofskog fakulteta Damir Boras preuzeo funkciju rektora zagrebačkog Sveučilišta, ukazala se potreba za osobom koja će odsad voditi Filozofski fakultet. Na poziv Fakultetskog vijeća prijavu je podnio pedagog Vlatko Previšić, kojeg je Fakultetsko vijeće potvrdilo kao novog dekana, nalazi se u priopćenju Rektorata.

Izdvojeni članak

Intervju s novim rektorom: ‘Sveučilište planiram učiniti medijski vidljivijim, a svim studentima moja su vrata uvijek otvorena

Na Filozofskom fakultetu je već 41 godinu

Previšić je na jednom od najvećih hrvatskih fakulteta prisutan već 41 godinu. Studirao je pedagogiju i sociologiju, a kao student primio je Rektorovu nagradu za odličan studij, kao i prvu nagradu Sveučilišta za pismeni rad Znanstveno-tehnička revolucija i odgoj. Također je završio poslijediplomski studij informatike i doktorirao disertacijom ‘Mogućnosti, pretpostavke i realizacija stvaralaštva u slobodnim aktivnostima učenika’.

Već je 41 godinu djelatnik Filozofskog fakulteta u Zagrebu u svim statusima (asistent, znanstveni asistent, docent, izvanredni profesor, redoviti profesor te redoviti profesor u trajnom zvanju).

Jedan od ciljeva novog dekana jest povećati prostorni kapacitet fakulteta te pomladiti i povećati kadar.

Izdvojeni članak

Tek jedan kandidat za mjesto dekana na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

Želi održati fakultet uspješnim

– Vjerujem da imam potrebno iskustvo da u vremenu ozbiljnih društvenih, ekonomskih i drugih teškoća mogu održati kontinuitet uspješnoga rada dosadašnjih prethodnika te pripomoći u svakodnevnom djelovanja našega fakulteta. Moji su osobni motivi dodatno osnaženi prijedlogom i riječima podrške od strane mojih kolega s Odsjeka za pedagogiju, navodi Vlatko Previšić u svojem programu.

Cjelokupni program novog dekana možete proučiti ovdje.